Pregled dogajanja: Razkazoval svojo airsoft pištolo. Brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 12 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 5 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari (poškodovan pokrov motorja osebnega avtomobila z ostrim predmetom na Gosposvetski ulici v Kranju) in
  • grožnje osebi brez posledic.

V Zgornjih Dupljah je bil obravnavan manjši požar na zasebnem objektu brez znakov kaznivega dejanja. Nastala je manjša materialna škoda. Poškodovan ni bil nihče.

Pogledoval

Jeseniški policisti so včeraj opoldan obravnavali domačina, ki se je sklanjal v kabino odprtega kombiniranega vozila servisnega podjetja, kjer je imel voznik odložen nahrbtnik. Jeseničana je na kraju prijel in poklical policiste. Do tatvine ni prišlo. Policisti o dejanju moškega še vodijo postopek.

V vozilih ne puščajte vrednih stvari in jih zaklepajte, četudi se od njega oddaljite samo za kratek čas, ker je potreben ravno “ta kratek čas” da pride do vloma ali tatvine in posledično povsem nepotrebnega oškodovanja. Najpogosteje so odtujene denarnice, fotografska oprema, nahrbtniki, torbice.

Airsoft pištola

V Čirčah so kranjski policisti na javnem kraju včeraj zvečer posredovali zaradi razkazovanja in uporabe orožja. V postopku so obravnavali starejšega otroka, ki je z airsoft pištolo streljal proti gozdu. Poškodoval ni nikogar. Pištolo so mu zasegli in vrnili staršem. O
dejanju še vodijo postopek.

Nošenje, razkazovanje ali uporaba različnih predmetov, ki ne spadajo v kategorijo orožja po Zakonu o orožju (npr. imitacije orožja, airsoft ali plašilno orožje itd.), vendar pa se z njimi lahko povzroči vznemirjenje ali ogroženost, je prepovedano. Za prekršek se posameznik kaznuje z globo 208,65 eurov.

Zaseg

Gorenjski prometni policisti so včeraj opoldan v Tržiču zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja obravnavali domačina, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal tudi rezultat 1,25 mg/l alkohola oziroma več kot 2,5 promila. Avtomobil so mu zasegli in proti njemu vodijo postopek.