Pregled dogajanja: Prometne nesreče, zaseg avtobusa, eksplozija pri čiščenju dimnika

Gorenjski operativno komunikacijski center je preko vikenda sprejel:

 • 18 obvestil o prometnih nesrečah,
 • 23 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 10 v zasebnem prostoru,
 • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje
  stvari in nasilje v družini.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli eno vozilo, na javnem kraju v enem postopku pa manjšo količino prepovedane droge.

Med številnimi prometnimi nesrečami, ki so se minuli vikend zgodile na gorenjskih cestah, so se udeleženci poškodovali v treh. Dve nesreči sta se zgodili v petek in ena v soboto.

 • V petek popoldan sta bila dva voznika udeležena v prometni nesreči z lažjimi poškodbami na območju Tržiča.
 • Zvečer pa je drug voznik z osebnim avtomobilom na Laborah zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v tovorno vozilo. Oba udeleženca sta bila pod vplivom alkohola. Pri povzročitelju, ki se je v nesreči tudi lažje poškodoval, je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.71 mg/l, pri udeležencu pa 0.31 mg/l
  alkohola.
 • V soboto opoldan so policisti obravnavali še nesrečo motorista, ki je padel na območju Pokljuke. V nesreči se je lahko telesno poškodoval.

Prometni policisti so včeraj popoldan na gorenjski avtocesti v smeri Karavank merili hitrost vožnje voznikov in v gostem prometu ugotovili sedem prekoračitev hitrosti.

 • Dva voznika sta na omejitvi 110 km/h vozila s hitrostjo 199 km/h,
 • še pet drugih voznikov pa je vozilo med 160 in 170 km/h.

Za vožnjo s hitrostjo 199 km/h sta bila obravnavana tujca. Globa za prekršek znaša 1.200 eurov in 9 kazenskih točk.

Minuli vikend so obravnavali še tri voznike zaradi vožnje pod vplivom alkohola in enega, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge. Vsem štirim je bila prepovedna nadaljnja vožnja.

Kranjski policisti so v petek zjutraj pri kontroli šolskih prevozov obravnavali voznika avtobusa s pretečeno veljavnostjo vozniškega dovoljenja. Voznik še ni izvajal prevoza potnikov in se je na mesto kontrole šele pripeljal. Avtobus so policisti zasegli in o prekršku vodijo postopek.

V Kokri je v petek dopoldan zagorel stanovanjski objekt. Pogorelo je ostrešje, poškodovana pa je bila tudi notranjost objekta. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan. Zagorelo je zaradi vnetja izolacije pri adaptaciji objekta na mestu, kjer je lastnik sam izvajal dela.

Popoldan so kriminalisti obravnavali še eksplozijo v drugem stanovanjskem objektu na območju Podbrezij. Moški je pri čiščenju dimnika uporabljal kisik pod pritiskom, ki se je ob uporabi ognja vnel in eksplodiral. V dogodku se je lahko telesno poškodoval, na objektu pa je nastala materialna škoda.

V petek ponoči je neznani storilec vlomil v poslovne prostore na območju Šenčurja. Odtujil ni ničesar. Pri vlomu v poslovni prostor na Mladinski ulici v Kranju pa je bila odtujena računalniška oprema.