Pregled dogajanja: Prometne nesreče s poškodbami, nesreča pri delu in prepir

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • devet obvestil o prometnih nesrečah,
  • dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Štiri prometne nesreče s poškodbami

Včeraj so policisti sodelovali v projektu EDWARD, ki je po vsej Evropi potekal pod skupnim sloganom Nič smrtnih žrtev na evropskih cestah. Na gorenjskih cestah smrtnih žrtev
včeraj ni bilo, so se pa zgodile štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Poškodovanih je bilo 6 oseb, ena med njimi huje.

  • Že zgodaj zjutraj sta se zgodili dve nesreči. Ena na avtocesti pri Vrbi, kjer se je prevrnil kombi, druga pa v Nomenju na območju Bohinja, kjer sta trčili dve osebni vozili. V obeh nesrečah so bile poškodovane 4 osebe, v vsaki nesreči po dve.
  • Opoldan je na Jezerskem v ovinku padel motorist in se huje poškodoval, zato je bil s kraj a nesreče s helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo. Zaradi poškodb ni v življenjski nevarnosti.
  • Popoldan pa je bil v Potočah v prometni nesreči udeležen še mopedist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v osebni avtomobil, ki je pripeljal nasproti, pri tem pa ga je odbilo še v drug osebni avtomobil. Mopedist je utrpel lahke telesne poškodbe.

Nesreča pri delu

Kranjski policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu, v kateri je delavec padel z okoli
dveh metrov višine. Pri tem je utrpel hude telesne poškodbe in je bil s kraja s helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo. Okoliščine ne kažejo na tujo krivdo.

Vlom

Neznani storilec je v Koritnem skozi okno vlomil v počitniški objekt. Storilec je izkoristil odrto okno na zračenje. Po prvih podatkih lastniki ne pogrešajo ničesar.

Pridržan že opoldan

Kranjski policisti so včeraj opoldan na javnem kraju obravnavali prepir med dvema občanoma. Ker je eden od njiju s kršitvami nadaljeval tudi v intervenciji policistov, so ga ti pridržali do streznitve.