Pregled dogajanja: prometne nesreče, kraja alkoholne pijače, vlomi

(Pixabay)

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil o prometnih nesrečah, od tega so policisti obravnavali dve s sumom na lahke telesne poškodbe.

  • Dopoldan je na območju Gorij voznik zapeljal na neutrjeno bankino in se prevrnil po brežini,
  • pozno popoldan pa so na območju Bohinja zaradi neustrezne varnostne razdalje verižno trčila tri osebna vozila.

V nesrečah niso nastane hujše posledice.

Obravnavali so tudi manjši požar v objektu na območju Škofje Loke, kjer je po prvih podatkih  zagorelo v enem prostoru objekta. Požar je bil pogašen, poškodovana pa ni bila nobena oseba. Nekatere okoliščine policisti še preverjajo.

V gostinskem lokalu je neznani storilec odtujil denarnico. Prijavo, ki jo je podal oškodovanec, so policisti preverjali in na podlagi zbranih podatkov storilca identificirali ter izsledili. Pri njem so našli odtujene predmete, ki so jih že vrnili lastniku, za dejanje pa ga bodo kazensko ovadili.

Kranjski policisti pa so, po prijavi varnostnika, v živilski prodajalni obravnavali tudi dve ženski, ki sta osumljeni tatvini alkoholnih pijač v vrednosti okoli 120 evrov. Odtujeni predmeti so bili zaseženi in vrnjeni lastniku, osumljenki pa sta že bili zaslišani in bosta
prav tako kazensko ovadeni.

Vlomilci so včeraj vlomili v več objektov:

  • v stanovanjske hiše v Trbojah,
  • na Srednji Beli in na Visokem pri Šenčurju;
  • preko dneva je bilo vlomljeno tudi v hišo na Mlaki pri Kranju,
  • zvečer pa je bil prijavljen še vlom v hišo v Preddvoru.

Odtujili so denar in zlatnino.

Včeraj zvečer pa so policisti obravnavali prijavo, v kateri je bilo sporočeno, da je neznanec na avtobusni postaji v Kranju v avtobus vrgel steklen predmet. Moškega so izsledili in ga obravnavajo v tej zvezi. V nadaljevanju so ga zaradi kršitev javnega reda in miru pod vplivom alkohola ter nadaljevanja s kršitvijo tudi pridržali do streznitve.