Pregled dogajanja: Prometna nesreča zaradi izsiljevanja, kraja denarnice iz avtomobila in povožena divjad

vir: polizei.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • šest obvestil o prometnih nesrečah,
  • tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter pet v zasebnem prostoru.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

  • Opoldan so na križišču priključka za avtocesto med Šenčurjem in Brnikom trčila tri osebna vozila. Nesrečo je povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je pri zavijanju levo na priključek izsiljevala. Voznica ni spustila mimo avtomobila, ki je naravnost peljal proti njej in je imel prednost pred njo.
    Dva udeleženca sta v nesreči po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe, povzročiteljica pa hujšo poškodbo noge. Zaradi povzročitve nesreče je obravnavana v prekrškovnem postopku.
  • Še ena prometna nesreča s telesnimi poškodbami se je zgodila na območju Bohinja. V nesreči je bil udeležen kolesar, ki je med zaviranjem padel v ovinku. Okoliščine nesreče kažejo na neprilagojeno hitrost vožnje kolesa, v nesreči pa gre za samoudeležbo kolesarja.

Včeraj zvečer so kranjski in tržiški policisti obravnavali vsak po eno povoženje divjadi.

  • Okoli 20.20 je voznik v divjad trčil na cesti Žiganja vas – Duplje.
  • Okoli 20.50 pa še en voznik med Vašco in letališčem na Brniku.

V obeh primerih gre za kraje, kjer se divjad pogosto zadržuje in prehaja čez cesto. Zato bi taka trčenja v določeni meri vozniki lahko preprečili s poznavanjem te okoliščine, s prilagojeno hitrostjo vožnje in ustrezno pozornostjo.

Včeraj med 18.30 in 20. uro je neznani storilec v Preddvoru vlomil v osebni avtomobil oškodovanca in mu odtujil denarnico, ki naj bi bila na vidnem mestu v vozilu. Da je bil žrtev vloma pa je lastnik ugotovil, ko je na mobilni telefon prejel varnostno opozorilo, da je storilec na bankomatu z bančno kartico poskušal dvigniti denar.

Včeraj zvečer so policisti obravnavali še požar na vozilu, ki je bil parkiran v garaži stanovanjske hiše. V požaru je nastala manjša materialna škoda na vozilu in objektu. Tuje krivde za dogodek policisti niso ugotovili.