Pregled dogajanja: Požar, vlom in primer nasilja v družini

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel obvestila o petih prometnih nesrečah z materialno škodo, tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju, s področja kriminalitete pa o sumu kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Pri preiskovanju požara na lesenem objektu v Škofji Loki, o katerem smo pisali včeraj, kriminalisti v do sedaj zbranih obvestilih niso ugotovili tuje krivde ali suma, da bi bil ogenj podtaknjen.

V Begunjah je včeraj med izvajanjem vzdrževalnih del zagorelo na gospodarskem objektu. Zagorela je izolacijska snov in povzročila požar v manjšem obsegu. Po prvih podatkih ne gre za večjo materialno škodo, poškodovana ni bila nobena oseba, do ogrožanja ni prišlo,
požar pa je bil hitro pogašen.

Z ugotovitvami v obeh požarih bodo kriminalisti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vlom v stanovanjsko hišo je bil prijavljen na Jezerski cesti v Kranju. Vlom naj bi bil izvršen že v torek, 24.10. v popoldanskem ali večernem času, storilec pa je odtujil manjši znesek denarja.

V Škofji Loki so se policisti odzvali na prijavo nasilja v družini. Moškega so s kazensko ovadbo odvedli  k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča in je  utemeljeno osumljen kaznivega dejanja Nasilja v družini. Osumljencu je bil odrejen pripor. V dejanju gre za ponavljajoče nasilje nad družinskimi lani, ki je v domačem okolju trajalo dlje časa.