Pregled dogajanja: Pijan vijugal po cesti. Dva požara. Zasežen extasy.

vir:n-tv.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 5 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju in 1 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina.

Kranjskogorski policisti so po prijavi nezanesljive vožnje včeraj popoldan obravnavali voznika z 0,98 mg/l alkohola. Voznik je med vožnjo močno vijugal po cesti in je bil na meji nesreče. Predstavljal je veliko nevarnost za udeležence v prometu. Vozniško dovoljenje so
mu policisti odvzeli. Za prekršek bo obravnavan na pristojnem okrajnem sodišču.

Dvakrat je zagorelo v zasebnem objektu. Na območju Cerkelj na Gorenjskem je zagorelo v kurilnici objekta, okoliščine kažejo, da med kurjenjem. Nastala je materialna škoda. Na objektu je včeraj zagorelo tudi na območju Šenčurja. Poškodovan ni bil nihče, ogled bo opravljen danes.

Od včeraj je bilo na Gorenjskem zaradi vetra sprejetih nekaj prijav o podrtem drevju čez cesto, kar je vplivalo na prevoznost cest. Prijavljene težave so bile na območju Škofje Loke, Cerkelj na Gorenjskem, v Bohinjski Beli, na Javorniškem rovtu, zjutraj pa tudi na območju Kokre proti Jezerskim. Vozniki prosijo, da pazite na območjih, kjer ceste vodijo skozi gozdove in kjer je možnost padajočega kamenja. Vozite previdno.

Nadzor nad kolesarji

Prejšnji petek so policisti na območju policijskih postaj Kranj in Kranjska Gora v okviru enomesečne akcije poostreno nadzirali ravnanja kolesarjev. V nadzoru so ugotovili 30 kršitev prometnih pravil, med njimi 19 kršitev kolesarjev, ki so bili obravnavani za:

  • nepravilno stran vožnje,
  • nepravilno rabo prometne površine,
  • vožnjo brez rok na krmilu,
  • alkohol (0,44 mg/l),
  • uporabo telefona med kolesarjenjem,
  • neuporabo čelade pri mlajših od 18 let.

Kolesarji so zelo ranljiva skupina udeležencev v prometu, ki pa za svojo varnost lahko veliko naredijo tudi sami tako, da so dosledni pri upoštevanju prometnih pravil, da so previdni med kolesarjenjem in tudi zaščiteni vsaj s kolesarsko čelado. Akcija kolesarji traja do konca tega meseca.

Zaseg droge

Kranjski policisti so prejšnji teden v Kranju med rednim postopkom osebi na javnem kraju zasegli 100 tablet prepovedane droge extasy, v preiskavi pa so pri njem našli še manjšo količino konoplje. Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja bo kazensko ovaden.