Pregled dogajanja: Nesreči, tatvine in vlomi, preprodaja drog Škofji Loki

(Pixabay)

Na gorenjskih cestah sta se včeraj zgodili dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Kot so sporočili s PU Kranj, je v eni voznik, ki je bil  močno pod vplivom alkohola (0,75 mg/l), v Žireh dopoldan trčil v peško in jo lahko telesno poškodoval. V popoldanski nesreči, pa sta bila v Naklem udeležena osebni avtomobil in traktor. Nesreča se je zgodila med nepravilnim prehitevanjem voznice osebnega avtomobila. Voznica je manever izvedla v trenutku, ko je vozilo pred njo začelo z zavijanjem, v nesreči pa je potnik v vozilu povzročiteljice nesreče utrpel lahke telesne poškodbe.

Policisti so obravnavali tatvino denarja iz stanovanjske hiše v Tupaličah. Podan je sum, da sta dejanje izvršila dva storilca, ki sta se do stanovanjske hiše pripeljala z osebnim avtomobilom karavanske izvedbe svetle barve. Med 9.10 in 9.30 sta vstopila v odklenjeno stanovanjsko hišo, jo pregledala ter iz nje odtujila denar.

Odklenjena vhodna vrata, odprta okna in nepazljivost večajo možnost za oškodovanja, zato naj bodo vrata objektov zaklenjena tudi, ko so lastniki doma oziroma v objektu. Enako naj bo za varnost nepremičnine poskrbljeno tudi takrat, ko se zadržujejo zunaj objektov na balkonih, terasah, dvoriščih itd.

Vlomili so v hišo na Visokem pri Kranju in v Zgornjih Bitnjah, kjer je neznani storilec odtujil nekaj denarja in zlatnino. Prav tako so denar odtujili pri vlomu v stanovanjsko hišo v Prebačevem in ponoči okoli 2.30 pri vlomu v poslovni prostor na Visokem pri Kranju.
ki je bil tudi tarča storilca, ki je danes ponoči okoli 2.30 vlomil v poslovni prostor na Visokem pri Kranju.

Policisti so včeraj zjutraj v Škofji Loki na javnem kraju zaznali preprodajo prepovedane droge. V postopku so zaradi nezakonitega dejanja obravnavali dve osebi. Obema so
zasegli manjšo količino prepovedane droge, enemu od njiju pa tudi predmete za prodajo droge. Proti obema še vodijo postopke.