Pregled dogajanja: Nesreči s poškodbami in nesreča v gorah

Slika: PU Kranj

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • sedem obvestil o prometnih nesrečah,
  • osem prijav o kršitvi predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru.

Tržiški policisti iščejo lastnika gorskega kolesa Bottecchia črne barve. Kolo je bilo v začetku tega tedna najdeno v Sebenjah. Na krmilu kolesa je bila tudi kolesarska čelada. Lastnik naj se z dokazili o lastništvu oglasi na Policijski postaji Tržič in ga prevzame.

V minulem dnevu sta se na Gorenjskem zgodili dve prometni nesreči s poškodbami. V eni so bile poškodbe tako hude, da je udeleženec na kraju umrl.

  • V Škofji Loki je pozno popoldan, zaradi neprilagojene hitrosti, padla kolesarka in se telesno poškodovala.
  • V Kokri pa je bil v prometni nesreči udeležen motorist, ki je prav tako zaradi neprilagojene hitrosti padel in zdrsel na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v osebni avtomobil. Motorist je na kraju nesreče umrl in je že druga letošnja smrtna žrtev med
    motoristi na gorenjskih cestah.

Vseh mrtvih v prometnih nesrečah na Gorenjskem je letos pet. Gre za dva motorista in dva voznika osebnih avtomobilov, ki so bili tudi povzročitelji nesreč, ter pešca, v katerega je
trčil voznik osebnega avtomobila. Lani je bilo smrtnih žrtev šest.

V Špiku na območju Kranjske Gore je policist gorske policijske enote v okviru ekipe za helikoptersko reševanje v gorah včeraj obravnaval padec in telesne poškodbe dveh plezalcev.

Plezalca sta na gori v navezi plezala daljšo plezalno smer, ko je eden od njiju padel, drugi pa ga z varovanjem poskušal zadržati. Med varovanjem je plezalec utrpel hude telesne poškodbe. Oba sta bila s kraja s helikopterjem odpeljana v zdravstveno ustanovo. Oba sta slovenska državljana.

Na gorenjskem se pričakuje enega najbolj obremenjenih prometnih vikendov v letošnji poletni sezoni. Zelo obremenjena bo predvsem avtocesta in ceste na območju turističnih krajev, zato vozniki lahko ponekod pričakujete kolone. Pot načrtujte in spremljajte prometne informacije, na pot pa se odpravite spočiti.

Več prometa v turističnih krajih pomeni tudi več ljudi in več možnosti za priložnostne ali drzne tatvine. Zato pazite na svojo lastnino. Nikjer je ne puščajte brez nadzora in tudi ne v vozilih.