Pregled dogajanja: Nesreči pri delu, vlom in nesreča na avtocesti

Gorenjski  operativno  komunikacijski  center  je v zadnjih 24 urah sprejel šest  obvestil  o  prometnih  nesrečah,  eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu in miru v zasebnem prostoru ter obvestilo o ropu, o katerem smo poročali včeraj in danes.

V Globokem je storilec včeraj preko dneva vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nekaj denarja.

Včeraj pa sta se zgodili tudi dve nesreči pri delu. 

  • Na območju Bohinja so včeraj okoli 13. ure policisti obravnavali padec osebe s strehe objekta. Padel je moški, ki je po neurju popravljal streho, ki jo je preko noči odkril močan veter. V padcu je utrpel telesne poškodbe in je bil s kraja odpeljan v ljubljanski klinični center, njegovo življenje po podatkih policije ni ogroženo.
  • Včeraj zvečer okoli 22. ure pa sta bila v Kranju zaradi udara električnega toka poškodovana dva električarja, ki sta opravljala vzdrževalna dela na električni omarici. Zaradi poškodb nista v življenjski nevarnosti.

Policisti so na cesti med Hrušico in Mojstrano obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil in telesnimi poškodbami. Glede na do sedaj zbrane podatke ne gre za hujšo
nesrečo, zgodila pa se je v močnem sneženju.

Opozorili voznikom s strani policistov se glasi, naj hitrost prilagodijo aktualnim razmeram na cesti, ker se sneg ponekod oprijema ceste, na nekaterih delih pa je plundra. Oboje je nevarno, situacija pa zelo podaljšuje pot ustavljanja in otežuje nadzor nad vozilom, saj je stik pnevmatike s cesto manjši. Vozniki naj zato zmanjšajo hitrost, se izogibajo prehitevanjem in naj vozijo na zadostni varnostni razdalji. Priporočljivo je, da je v primerjavi s suhimi razmerami varnostna razdalja dvakrat daljša. Izogibajo naj se tudi uporabi mobilnega telefona med vožnjo, dosledno pa naj uporabljajo varnostne pasove. Pazijo naj na pešce.