Pregled dogajanja: Nesreči in vlom. Merjenje hitrosti pred OŠ v Šenčurju.

vir:polizei.de

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 9 obvestil o prometnih nesrečah, od tega dve prijavi nesreč s telesnimi poškodbami;
  • 7 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Škofjeloški policisti so v nedeljo ponoči poostreno nadzirali treznost voznikov na območju Poljanske doline. V nekaj urah so iz prometa izločili pet voznikov. Štirje so imeli v izdihanem zraku do 0,52 mg/l alkohola, eden pa 0,82 mg/l alkohola. Z nadzori bodo še
nadaljevali. Vozite trezni in z ničelno stopnjo alkohola.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na Karavankah je voznik zjutraj z osebnim avtomobilom trčil v varovalno ograjo, na Bobovku pa sta popoldan zaradi izsiljevanja prednosti trčila dva voznika z osebnima avtomobiloma. Udeleženci so utrpeli lahke telesne poškodbe.

Vlom

Na Dežmanovi ulici v Lescah je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil manj vredne stvari.

Danes je prvi šolski dan

Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj s stacionarnim radarjem v mobilnem ohišju merili hitrost vožnje voznikov pri Osnovni šoli v Šenčurju. Omejitev hitrosti na tem delu je 40 km/h, prehitra pa sta bila dva voznika. Radar je v eni uri izmeril hitrost 473 vozil.
Povprečna hitrost vozil mimo šole v času merjenja je bila 23 km/h, tovornih vozil pa 15 km/h. Enako meritev s stacionarnim radarjem bodo policisti danes izvedli še ob odhodu otrok s šole.

Kranjskogorski policisti pa so obravnavali primer voznika, ki je pred šolo osebni avtomobil pustil kar sredi ceste, da je otroka pospremil do šole. Policisti so ga kaznovali z globo.

Slika: PU Kranj

Hitrost, pripetost, vožnja v rdečo luč, dajanje prednosti pešcem in parkiranje so samo nekateri dejavniki, ki lahko ogrozijo varnost otrok na šolskih poteh. Zato policisti apelirajo na voznike, naj bodo dosledni pri upoštevanju prometnih pravil in naj zelo pazijo na šolarje. Nekateri se še ne znajdejo najbolje, zato je del bremena tudi na nas, voznikih, da jim
zagotovimo kar najbolj varen prihod v šolo in vrnitev domov. Bodimo dober zgled.