Pregled dogajanja: Nesreče s telesnimi poškodbami, poskus vloma in poškodovanje vozil

vir: insport.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • osem obvestil o prometnih nesrečah,
  • pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivega dejanja tatvina, poskus vloma,
    poškodovanje tuje stvari, ponareditev denarja in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Tri nesreče s poškodbami

Gorenjski policisti so včeraj med osmimi prometnimi nesrečami obravnavali tri s telesnimi poškodbami. V vseh treh so bili udeleženi najbolj ranljivi udeleženci. V dveh je podan sum na hujše, v eni pa na lažje telesne poškodbe.

  • Pri Naklem sta bila v prometni nesreči udeležena kolesar in avtobus. Oba sta vozila v isto smer, nesreča pa se je zgodila v trenutku, ko je bil avtobus v manevru prehitevanja kolesarja. Kolesar je v trčenju utrpel hude telesne poškodbe. Okoliščine kažejo na krivdo kolesarja za nesrečo.
  • Na območju Gorenje vasi je bil v nesreči s hujšimi poškodbami samoudeležen motorist, ki je vozil v manjši skupini in je zaradi neprilagojene hitrosti pri vožnji skozi ovinek izgubil nadzor nad vozilom ter padel. S helikopterjem je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo.
  • Še eno nesrečo, ki pa se je končala z lažjimi poškodbami kolesarke, so policisti obravnavali v Žireh. Kolesarka je padla zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa.

Poskus vloma in poškodovanje vozil 

Neznani storilec je včeraj zvečer med 19.45 in 21. uro na neurejenem parkirišču blizu avtocestnega priključka Kranj Zahod poizkušal vlomiti v osebni avtomobil. Dejanje je ostalo pri poskusu, odtujil ni ničesar.

“V izogib škodi in oškodovanju v vozilih ne puščajte vrednih predmetov, vozila pa parkirajte na obljudenih in osvetljenih parkiriščih. V vozilo je lahko vlomljeno v nekaj sekundah. Storilci si pri vlomih v vozila največkrat prilaščajo denar, denarnice, mobilne telefone, torbice, manjše nahrbtnike.” opozarja mag. Bojan Kos.

Neznani storilec je na Koroški cesti v Kraju poškodoval pnevmatiki na osebnem avtomobilu Dacia Sandero, na Jezerski cesti, prav tako v Kranju, pa je lastnik prijavil poškodovanje barve na sprednjem delu vozila.

Pomagali starejši gospe

Škofjeloške policiste je včeraj zvečer občanka seznanila, da je srečala starejšo gospo, ki je obnemogla in ne more hoditi ter jih prosila za pomoč. Policisti so se na klic odzvali in pomagali, vmes pa so sprejeli še prijavo, da je pogrešana taista oseba. Gospo so prepeljali domov.