Pregled dogajanja: Nesreče s telesnimi poškodbami, nesreči v gorah.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel:

  • 18 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 17 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 6 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Na javnem kraju so policisti v treh primerih zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja in vodijo prekrškovni postopek.
Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so bila zasežena tri vozila.
Radovljiški policisti so danes zjutraj skrbniku vrnili psa, ki je bil na Lancovem brez nadzora. Opozorili so ga na ustrezno varstvo živali.

Promet

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali sedem prometnih nesreč s telesnimi poškodbami in eno s smrtnim izidom.

  • Nesreča s smrtnim izidom se je med motoristom in avtodomom zgodila v petek na Hrušici.
  • Na Bledu se je voznica v enem primeru z osebnim avtomobilom prevrnila na streho, v drugem primeru pa je voznica izsilila prednost vozniku skuterja.
  • V Gozd Martuljku in Petrovem Brdu sta bila v nesrečah udeležena kolesarja. Oba zaradi hitrosti.
  • V Sopotnici so policisti danes obravnavali čelno trčenje dveh vozil. Povzročitelj nesreče je bil pod vplivom alkohola.
  • Na gorenjski avtocesti sta pri Voklem danes trčili dve vozili, V Bistrici pri Naklem pa so policisti obravnavali nesrečo enega vozila.

Prometne udeležence pozivajo, naj bodo pri vožnji zbrani in odgovorni. Izogibajo naj se tveganjem, ki povzročajo nesreče in vozijo po predpisih.

Kriminaliteta

Včeraj ponoči je bilo v Podbrezjah vlomljeno v gostinski obrat ter odtujen menjalni denar, alkohol in mobilni telefon.

Nesreče v gorah

Včeraj so policisti gorske policijske enote v okviru helikopterske ekipe za reševanje v gorah obravnavali dve nesreči v gorah.

V Severni Triglavski steni so obravnavali nesrečo dveh tujcev. Eden si je poškodoval nogo. V drugi nesreči pa se je med sestopom s Kredarice poškodovala opremljena gornica. Zdrsnila je na krušljivem delu in si pri padcu čez skalni skok na manjši višini poškodovala roko in nogo.

V gorah bodite previdni in pazite na izpostavljenih delih ter pri sestopih, ko se zgodi največ nesreč. Najpogostejša razloga za nesreče sta padec in zdrs.