Pregled dogajanja: Nesreče, izločitve iz prometa, vlomi, padec, še vedno je pogrešan Dinko Seršić

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč, v eni se je udeleženka lahko telesno poškodovala.

  • Nesreča se je včeraj zjutraj zgodila na Potokih, udeležena je bila voznica sama, povzročila pa jo je zaradi vožnje preblizu desnemu robu smernega vozišča.
  • Nesreča, ki je povzročila manjšo oviro na gorenjski avtocesti, pa se je zgodila včeraj zvečer okoli 18. ure. Voznik, tujec, je med vožnjo proti Ljubljani, pri priključku Brnik, zaradi utrujenosti zapeljal z vozišča v jarek. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan.

“Zaradi nizkih temperatur so ceste na nekaterih delih lahko spolzke, zato naj vozniki prilagodijo hitrost razmeram na cesti in svojim sposobnostim za vožnjo, povečajo naj  varnostno razdaljo, izogibajo naj se prehitevanju in vozijo previdno. Spremljajo naj aktualne informacije o razmere na cestah in naj bodo previdni ter strpni!” sporočajo s PU Kranj.

Previdni naj bodo tudi pešci, ker so na nekaterih mestih lahko poledeneli tudi pločniki. V Kranju je včeraj popoldan zaradi zdrsa na pločniku padel moški, ki se je pri padcu lahko telesno poškodoval.

Tudi včeraj so izločili dva zaradi alkohola in enega zaradi vozniškega dovoljenja.

  • Kranjski policisti so včeraj dopoldan iz prometa izločili voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,84 mg/l alkohola,
  • na Bledu pa so pozno popoldan policisti iz prometa izločili še voznika z 0,98 mg/l alkohola. Voznika so tudi pridržali.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti včeraj zasegli eno vozilo, voznika pa so izločili iz prometa.

Včeraj so škofjeloški policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Volči, ki je bil izvršen v petek preko dneva. Lastnica ne pogreša ničesar. Danes pa je neznani storilec poskušal vlomiti v poslovni prostor na Kidričevi cesti v Kranju.


Še vedno je pogrešan 84-letni Dinko Seršić iz Kranja.

Moški je visok okoli 170 cm, ima suho postavo, na glavi je imel kapo s šiltom modre barve, oblečen pa je bil v modro bundo in rjave žametne hlače. Uporablja očala z dioptrijo. Preko ramena je nosil vrečko temne barve. Pogrešan je od včeraj popoldan.

Pogrešani je nazadnje viden včeraj okoli 15.30, blizu vrtca pri Športni dvorani na Planini v Kranju. Policisti so popoldan okoli 18. ure preverjali še informacijo, da je bil moški podobnega videza opažen pri trgovskem centru na Primskovem.

Pogrešanega policisti še niso našli. ‎Kdor ga je ali ga bo videl, naj podatke prosimo cim prej sporoči policiji na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.