Pregled dogajanja: Nesreče in vlomi v avtomobile. Zasegli 500 sadik konoplje.

Slika: PU Kranj

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega dve prijavi nesreč s telesnimi poškodbami;
  • 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaseženi sta bili dve vozili. V enem primeru vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v drugem primeru pa vozniku s predelanim mopedom z najvišjo dovoljeno hitrostjo do 25 km/h. Na tehničnem pregledu je bilo ugotovljeno, da moped dosega hitrost 56 km/h – globa za prekršek znaša 400 eurov.

V gozdu v Zgornji Besnici je bila najdena starejša mina. Prevzeli so jo strokovnjaki za neeksplodirana ubojna sredstva.

Opozorila

  • Za Primskovo v Kranju je bila sprejeta prijava proti tujcem zaradi beračenja. Tujci niso bili izsledeni. Policisti pozivajo k previdnosti pri izročanju prispevkov in dajanju denarja. Kršitelji za vsiljivo beračenje in zbiranje prostovoljnih prispevkov so običajno tujci.
  • V zadnjih dveh dneh je bil v popoldanski prometni konici odprt rondo Primskovo v Kranju. Prvi dan so imeli vozniki veliko težav z vožnjo po krožišču in se niso ravnali po poteku prometa, kot to določajo talne označbe oziroma so znotraj krožišča menjali prometni pas na točki, kjer se v rondo vključujejo vozniki na levem prometnem pasu iz smeri Šenčurja. Včeraj je bilo že bolje.
  • Za vikend je napovedano slabo vreme, zato velja posebno opozorilo za motoriste, kolesarje in druge voznike k previdnosti in upoštevanju prometnih pravil. Pešci, bodite vidni. Slabo breme tudi zelo povečuje tveganja v gorah – nevihte, udari strel, mokra skala in korenine, podhladitve itd. Pozivamo k odgovornim odločitvam in veliki previdnosti.

Zapora priključka Kranj zahod proti Jesenicam

Predvidoma v ponedeljek, 9. septembra, bo izvedena (DARS) zapora priključka Kranj zahod proti Jesenicam. Promet bo potekal preko ostalih priključkov od nekdanje cestninske postaje Torovo naprej proti Jesenicam – priključek Brnik, Šenčur, Naklo, Podtabor. Tovorni promet za smer Kranj bo voden skozi Naklo. V času prometnih konic so možni zastoji. Priključek bo predvidoma zaprt do konca septembra. Za zagotavljanje pretočnosti prometa bodo na terenu policisti in kranjski mestni redarji. Pozivajo k upoštevanju prometnih pravil.

Kriminaliteta

  • V Žirovnici so kriminalisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo in tatvino manj vrednih stvari.
  • Na parkirišču v vasi Gozd je bilo vlomljeno v osebni avtomobil in iz njega izvršena tatvina hrane ter pijače, na dveh vozilih na istem kraju pa so bile z ostrim predmetom poškodovane pnevmatike. V Radovljici so policisti po izvršitvi teh kaznivih dejanj prijeli dva osumljenca z območja Dolenjske in ju obravnavajo. Zasegli so jima tudi odtujene predmete, ki so bili že vrnjeni lastniku.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Smokuču so obravnavali padec kolesarke, v Kranju pa dogodek med avtobusom in osebnim avtomobilom. Voznik z osebnim avtomobilom je na križišču odvzel prednost vozniku avtobusa, ki je trčenje preprečil z nenadnim zaviranjem. Pri tem se je lažje poškodovala potnica v avtobusu.

Kontrola meritev hrupa

Kranjskogorski in jeseniški policisti ter nadzorniki TNP in redarji so včeraj s policisti Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave izvajali meritve hrupa pri motornih kolesih. Ugotovili so 13 kršitev predelav izpušnega sistema in s tem prekomernih obremenitev okolja s hrupom. Cilj akcije je bil zmanjšanje hrupa, ki ga povzročajo motorna vozila na območju Triglavskega narodnega parka. Nadzor je bil izveden v dolini Zgornje Radovne in na cesti za gorski prelaz Vršič. Globa za prekršek znaša 400 eurov.

 

Droge, odrejen pripor

Gorenjski kriminalisti so s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča včeraj privedli osumljenca kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

V preiskavi so v posebej prirejenem prostoru zasebnega objekta zasegli preko 500 sadik prepovedane droge konoplja ter pripomočke za proizvodnjo te prepovedane droge. Iz teh sadik bi osumljenec lahko pridobil preko 11 kg konoplje, ki bi bila lahko vredna preko 44.000 eurov. Okoli 4 kilograme prepovedane droge konoplja, ki je bila tudi zasežena, je bilo že pripravljene za promet. Osumljencu je bil odrejen pripor.

Slika: PU Kranj