Pregled dogajanja: nesreča, vlomi, tatvine in pijan mopedist

Gorenjski operativno komunikacijski center poroča, da so policisti v zadnjih 24 urah posredovali v naslednjih dogodkih:

  • Kranju so včeraj dopoldne obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika osebnega avtomobila in kolesarja. Udeleženca sta trčila na križišču. Voznik avtomobila je v nesreči odvzel prednost kolesarju, kolesar pa se je vozil v napačno smer po enosmerni mestni ulici. Kolesar je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Zaradi kršitev prometnih pravil sta oba obravnavana v prekrškovnem postopku.
  • Na številko 113 je včeraj poklical voznik in prijavil, da je voznik osebnega avtomobila pred njim na gorenjski avtocesti trčil v odbojno ograjo, nato pa z vožnjo nadaljeval. Opazil je tudi, da je voznik v času trčenja uporabljal mobilni telefon. Policisti so po prijavi voznika ustavili in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.
  • Že zjutraj pa so gorenjski prometni policisti v Kranju ustavili in obravnavali mopedista, ki je moped vozil pod vplivom alkohola (0,49 mg/l). Zaradi vožnje je obravnavan v prekrškovnem postopku in je bil izločen iz prometa.
  • Na Jesenicah je neznani storilec v trgovini oškodovancu odtujil neprevidno odloženo denarnico z vsebino, medtem ko je lastnik denarnice, že plačane artikle, pospravljal v vrečko. Pri tovrstnih tatvinah gre za izkoriščanje priložnosti, ki jih tatovom dajejo lastniki stvari in so predmeti tarča napada, ko ti nanje niso pozorni ali pa jih na javnih površinah pozabijo. Tatvine so izvršene hitro in pogosto neopazno.
  • Na Jesenicah je prišlo do dveh vlomov: na Kosovi ulici je storilec vlomil v stanovanjsko hišo iz katere ni odtujil ničesar, na Cesti Cirila Tavčarja pa je storilec le poskušal vlomiti v stanovanje.
  • Na Sejmišču v Kranju  je storilec neovirano vstopil v stanovanje, ga pregledal in v tem dejanju poškodoval inventar, nato pa si prilastil nekaj gotovine in prenosni računalnik.