Pregled dogajanja: Nesreča s poškodbo, vlomi; nesreča pri delu – drevo padlo na delavca

vir:gelbeseiten.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

 • pet obvestil o prometnih nesrečah,
 • dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter tri v zasebnem prostoru,
 • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Nesreča s poškodbami

V Gobovcih sta včeraj opoldan trčila dve osebni vozili, nesrečo pa je povzročil voznik, ki na križišču ni upošteval pravil o prednosti in je trčil z voznico drugega osebnega avtomobila. Dve udeleženki sta po podatkih policije utrpeli lažje poškodbe na delu telesa, kjer poteka varnostni pas. Obe sta bili pripeti.

Se znate pravilno pripeti?

Varnostni pas je ključnega pomena za varnost voznikov in potnikov, optimalno učinkovit pa je le, če je pravilno uporabljen. Usodna je lahko površnost pri pripenjanju in ignoriranje “vezi z življenjem”.

Kako pravilno pripnemo varnostni pas?

 • Sponka varnostnega pasu mora biti vstavljena v zaklep (sliši se klik).
 • Varnostni pas se mora tesno oprijemati in prilegati celemu telesu.
 • Ne sme biti ohlapen ali zvit, da lahko varuje s svojo celotno širino.
 • Pravilno mora biti nastavljena višina varnostnega pasu na stebričku.
 • Zgornji del mora potekati preko sredine ramena, spodnji del pa pod trebuhom preko bokov.

Za optimalno učinkovitost morata biti pravilno nastavljena tudi sedež in vzglavnik sedeža. V primeru slabo nastavljenega sedeža, predvsem če je ta izrazito nagnjen, lahko v primeru naglega zaviranja in trčenja pride po drsa udeleženca s sedeža, slabo nastavljen vzglavnik pa bo slabše (za)varoval glavo in je ne bo učinkovito zadržal.

Vlomi

 • Na Savski Loki v Kranju sta včeraj okoli polnoči najmanj dva neznana storilca vlomila v skladiščne prostore ter odtujila več vrst orodja in prehrambne izdelke.
 • Poskus vloma v poslovni objekt pa so včeraj na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah obravnavali jeseniški policisti.
 • Škofjeloški kriminalisti pa so preiskali dvakratni vlom v isti poslovni objekt iz sredine septembra letos na območju Selške doline. Pri vlomu je bila odtujena računalniška oprema, dejanja pa so osumljene tri osebe. Osumljenci so že bili zaslišani in bodo za kaznivi dejanji kazensko ovadeni.

Nesreča pri delu v gozdu in požar

Na območju Bohinja se je včeraj dopoldan pri gozdnih delih poškodoval delavec. Nanj je padlo drevo in ga poškodovalo. S kraja je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Zgodaj zjutraj pa je zagorelo v industrijskem objektu na območju Bleda. Zagorel je les pri dimniški cevi, ogenj pa se je od tam razširil na streho objekta. Poškodovane je okoli 60 m2 strehe. Tuja krivda je po do sedaj zbranih obvestilih izključena.