Pregled dogajanja: Nesreča s poškodbami. V Kranju dvakrat udarila strela.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega eno prijavo nesreče s telesnimi poškodbami;
  • 8 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj vlom in ponareditev denarja (unovčen je bil bankovec za 50 evrov).

Na javnem kraju so policisti v enem primeru zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja in vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Udara strele v Kranju, nesreča pri delu

Zaradi udara strele je v enem primeru pogorela lesena lopa, v drugem primeru pa se je vnel del konstrukcije stanovanjskega objekta.

V Javorjah so škofjeloški policisti včeraj obravnavali nesrečo pri delu zaradi prevrnitve delovnega stroja. Okoliščine kažejo, da je delavec s strojem zapeljal na brežino in se prevrnil. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

V Stari Loki sta trčila tovorni in osebni avtomobil. Voznica se je z osebnim avtomobilom ustavila na rdeči luči na semaforju, voznik tovornega vozila pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil vanjo.

Varnostna razdalja je v naseljih v kombinaciji s hitrostjo zelo problematičen dejavnik, predvsem, kadar gre za nepravilnosti udeležencev pred prehodi za pešce in na križiščih. V trčenjih vozilo odbije naprej, prihaja pa tudi do primerov, ko voznik v prekršku zato, da bi se izognil trčenju, obvije vozilo pred seboj in ga začne prehitevati. Eden od takih
primerov se je lani zgodil v Žabnici, kjer je voznica trčila v otroka, ki je v spremstvu odraslega prečkal cesto. Prvi avto jima je ustavil, voznica za njim pa tega ni mogla storiti in je avto obvozila, nato pa zadela otroka. V izogib takim nesrečam policisti pozivajo k previdnosti.

Kriminaliteta

Na Cesti Borisa Kidriča na Slovenskem Javorniku je storilec vlomil v stanovanje. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar. Na Ljubljanski cesti na Bledu pa je bilo vlomljeno v turistični objekt. Storilec ni odtujil ničesar.

Posebna obvestila

Na gorenjski avtocesti občasno že prihaja do zastojev zaradi priprav na spremembo prometne ureditve ob predvidenih delih na avtocesti.

Včeraj je bil gost promet z zastoji na relaciji Radovljica – Kranj.

Skorajšen začetek novega šolskega leta. Starši naj v tem tednu z otroci večkrat prehodijo šolsko pot in jih seznanijo s prometnimi pravili ter nevarnostmi na cesti. Zlasti težavna so lahko prečkanja cest in hoja ob cesti, kjer ni pločnikov.

Previdno in varno na cesti.