Pregled dogajanja: Nesreča pri delu. Vlomi. Našli slike predmetov – sum, da so bili odtujeni.

Slike: PU Kranj

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 6 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju in 3 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Na območju Bleda je bila obravnavana nesreča pri delu. Gre za padec v globino pri opravljanju prostovoljnih del na objektu po udrtju deske starejšega stopnišča.

Na območju Vršiča so kranjskogorski policisti včeraj obravnavali Madžarskega voznika tovornega vozila, ki je kljub prepovedi poskušal prevoziti Vršič. Za prekršek so mu izrekli globo. Prelaz Vršič je prevozen le za osebna vozila z verigami.

Kriminaliteta

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali poskus tatvine orodja s trgovine z metanjem čez ograjo. Dejanje osumljenca so opazili zaposleni, ki je potem s kraja zbežal. Policisti so ga izsledili in ga obravnavajo zaradi kaznivega dejanja.

V Mošnjah pa je bil obravnavan poskus vloma v osebni avtomobil. Storilec je vozilo poskušal nasilno odpreti z naviranjem vrat.

Kranjski kriminalisti so pri preiskovanju vlomov pri enem od osumljencev pridobili fotografije več kosov orodja, za katerega sumijo, da je bilo odtujeno oziroma pridobljeno s kaznivimi dejanji. Čas odtujitve zaenkrat ni znan. Fotografije so nastale novembra ali decembra 2018, pri čemer so bila kazniva dejanja lahko izvršena tudi že prej.

Če lastniki predmete prepoznate kot svoje, se osebno oglasite na Policijski postaji Kranj.

Orodje je običajno odtujeno iz vozil, kleti, garaž in gradbenih zabojnikov.