Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel sedem obvestil o prometnih nesrečah, tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in ponareditev denarja.

Dve nesreči s poškodbami, ranljivejši udeleženci

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve nesreči ranljivejših udeležencev.

  • V Gostečah na škofjeloškem območju je kolesar s ceste zapeljal na bankino, izgubil
    ravnotežje in padel ter se telesno poškodoval,
  • popoldan pa je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje preko počivališča na gorenjski avtocesti padel še motorist in se prav tako telesno poškodoval.

Oba udeleženca sta po podatkih policije utrpela lažje poškodbe in sta zaradi kršitve prometnih pravil v prekrškovnem postopku.

Trčil v drevo

Kranjski policisti so včeraj v rednem nadzoru prometa zaradi neuporabe varnostnega pasu v Kranju ustavljali voznika z osebnim avtomobilom tujih registrskih oznak, ki jim ni ustavil in je v izogibanju kontroli na enem od parkirišč trčil v drugo vozilo, potem pa še v drevo, ki
ga je ustavilo. Voznik, gre za državljana Srbije, je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v prekrškovnem postopku pa je obravnavan še zaradi neuporabe varnostnega pasu, nepravilne strani vožnje, neuporabe utripalk pri spremembah smeri vožnje in neupoštevanja znakov policistov za ustavitev.

Pridržanje

Kranjski policisti so ponoči obravnavali prijavo osebe o nezanesljivi vožnji kolesarja. Moškega so policisti izsledili, ko je na javnem kraju kršil javni red z nedostojnim vedenjem in vandalizmom, z dejanji pa je pod vplivom alkohola nadaljeval tudi po opozorilu, da bo pridržan. Moškega so policisti včeraj še pred tem dogodkom že obravnavali zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju.

Kriminaliteta

  • V Žireh so policisti včeraj zgodaj zjutraj obravnavali prijavo o odvzemu osebnega avtomobila, ki ga je neznani storilec ponoči uporabil za vožnjo. Ko je bil avtomobil odvzet, je bil odklenjen, v njem pa so bili kontaktni ključi. Lastnika vozila policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku, ker vozila ni zavaroval pred neupravičeno uporabo, o osebi, ki je avtomobil uporabil za vožnjo pa še zbirajo obvestila.
  • V Kranju je voznik popoldan prijavil tatvino denarnice iz sedeža avtomobila, na katerem je bilo odprto okno in je prijavo kasneje preklical, ker naj bi denarnico našel.
  • Zvečer pa je neznani storilec iz odklenjenega pomožnega objekta v Zgornjih Bitnjah odtujil varilni aparat.

V vseh treh primerih gre za opustitev osnovnih samozaščitnih ukrepov lastnikov in za dejanja, zaradi katerih so kasneje lahko oškodovani.

Vir: PU Kranj