Pregled dogajanja: Nepozornost in alkohol vzrok za nesreče

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

 • 7 obvestil o prometnih nesrečah;
 • 8 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru;
 • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Policisti so v enem primeru pri vozniku zasegli manjšo količino prepovedane droge in ga izločili iz prometa.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve nesreči dvokolesnikov, nesrečo zaradi alkohola in voznika, ki je bil pod vplivom prepovedanih drog.

 • V Strahinju sta trčila voznica skuterja in voznik avtomobila. Okoliščine kažejo, da je krivda na strani voznika, ki ji je na križišču odvzel prednost. Voznica skuterja je bila poškodovana.
 • Na Bledu pa je voznica z osebnim avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v motorista pred seboj, nastala pa je materialna škoda.
 • Krepko pijan pa je na Bregu ob Savi zaradi kombinacije alkohola (0,87 mg/l) in nepravilne vožnje po cesti nesrečo povzročil voznik kombija. Med vožnjo preblizu roba ceste je trčil v ograjo stanovanjske hiše, ki ga je »prisilno« ustavila. Lahko bi rekli, da je rezultat glede na stopnjo alkohola pričakovan in logična posledica vpliva alkohola na voznika, ki pri taki stopnji vozi bolj kot ne na pamet. O prekršku voznika bodo policisti z nujnim obdolžilnim predlogom obveščali pristojno okrajno sodišče in mu predlagali trajen odvzem vozniškega dovoljenja.
 • Še en voznik pa je bil zaloten pri vožnji pod vplivom prepovedanih drog. Hitri test je pri njem pokazal pozitiven rezultat na prisotnost konoplje, strokovni pregled je voznik odklonil, policisti pa so mu manjšo količino prepovedane droge konoplja tudi zasegli. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

Vse tri nesreče bi se dalo preprečiti. Prvi dve z nekoliko več pozornosti, tretjo, kjer je bil voznik pijan, pa s pitjem po in ne pred vožnjo.

Kriminaliteta

 • Radovljica:
  – Na Gradnikovi cesti je bilo včeraj ponoči z razbitjem stekla vlomljeno v osebni avtomobil znamke BMW. Storilec je odtujil večji del armaturne plošče (navigacija, radio, krmiljenje el. naprave).
 • Kranj:
  – Na Stari cesti je bilo danes ponoči med 3. in 3.10 vlomljeno v gostinski obrat. Navrta so vrata objekta. Storilec je odtujil menjalni denar.