Pregled dogajanja: Našli lastnika čevljev in očal. Prevrnjen avto sredi ceste, voznika nikjer.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 5 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 3 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Policisti so zasegli dve vozili. Eno vozilo so zasegli zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, drugo vozilo, gre za moped, pa je bil predelan tako, da je dosegel višjo hitrost (58 km/h) od dovoljene (25 km/h). Voznik mopeda je odklonil še strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog.

Na območju Kranja so policisti obravnavali padec kolesarja v naravnem okolju in poškodbo noge.

Kriminalisti so včeraj dopoldan na območju Kranja obravnavali smrt osebe na javnem kraju brez znakov tuje krivde ali kaznivega dejanja.

Včeraj so kranjski policisti na podlagi sporočenih informacij ljudi izsledili lastnika čevljev in očal s ponedeljkove najdbe na razgledni točki na Pungertu v Kranju. Moški jih je tam pustil iz osebnih razlogov. V njegovem ravnanju sicer niso bili ugotovljeni znaki kaznivega dejanja ali prekrška, je bilo pa zelo neprimerno, ker so okoliščine glede na lokacijo vzbujale sum, da je nekaj narobe. To se je posledično odrazilo v dveh iskalnih akcijah.

Policisti prosijo, da tega ne počnete in da to niso mesta, kamor se jih odlaga. Postopek je zaključen in predmeti vrnjeni. Vsi pristojni si želijo čim manj takih in podobnih okoliščin ter intervencij, ki bi povsem po nepotrebnem zahtevale nujna posredovanja.

Promet

Danes ponoči so blejski policisti na Betinovem klancu obravnavali prevrnitev osebnega avtomobila. Vozilo je trčilo v varovalno ograjo in se prevrnilo na streho. Obstalo je sredi ceste. Ob prihodu policije, na kraju ni bilo več voznika ali voznice, zato prometno nesrečo obravnavajo tudi kot pobeg s kraja in vodijo postopek.

Vir: PU Kranj

Pred to nesrečo so blejski policisti prevrnitev vozila obravnavali tudi na območju Bohinja, kjer se je voznik zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in alkohola (1,0 mg/l) prevrnil na bok.

Slika: PU Kranj

Vozite previdno in ne povzročajte tveganj s katerimi bi ogrožali druge.

Kriminaliteta

  • Na Kidričevi cesti v Kranju je neznani storilec poškodoval pročelje objekta in povzročil za nekaj sto evrov materialne škode.
  • Na Lancovem so policisti včeraj obravnavali tatvino goriva iz treh tovornih vozil. Dejanje je bilo najverjetneje izvršeno ponoči. Odtujeno je bilo okoli 500 litrov goriva.
  • Tatvino goriva so obravnavali tudi kranjski policisti na Šucevi ulici v Kranju. Dejanje je bilo izvršeno od konca marca dalje. Odtujenih je bilo okoli 350 litrov goriva.
  • Tovrstne tatvine so bile v letošnjem letu prijavljene tudi na lokacijah Kranjska cesta v Radovljici, Britof, Bohinjska Bistrica, Železniki, Ambrož pod Krvavcem, Zgornji Brnik, Krožna ulica v Kranju, Polica-Naklo in Tupaliče. Gre večinoma za tatvine iz tovornih vozil.