Pregled dogajanja: Motorist trčil v avtomobil, uhajanje plina v Kranju in nesreči v gorah

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 8 obvestil o prometnih nesrečah,
  • 9 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.

Nesreča s poškodbami

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji je v Lescah motorist trčil v zadnji del osebnega avtomobila in po prvih podatkih policije utrpel lahke telesne poškodbe.
Policisti proti njemu zaradi povzročitve prometne nesreče vodijo prekrškovni postopek.

“Če voznik, ki vozi pred nami, zmanjša hitrost ali se ustavi, nam le zadostna varnostna razdalja omogoča, da lahko tudi sami pravočasno zmanjšamo hitrost ali varno ustavimo in tako preprečimo trčenje! Zaradi morebitnega zaviranja voznika pred vami zato držite ustrezno varnostno razdaljo, ki je največkrat povezana tudi z neprilagojeno hitrostjo in je
zato med pogostejšimi vzroki za prometne nesreče.” opozarja mag. Bojan Kos.

Tatvina

Neznani storilec je v zadnjih dveh dneh na območju Radovljice oškodovancu odtujil dve ročni kosilnici, eno pa razstavil in z nje odtujil motor.

Sproščanje plina

Na Koroški cesti v Kranju so policisti včeraj opoldan obravnavali prijavo o sproščanju plina na območju, kjer se izvajajo gradbena dela.

Okoliščine kažejo, da se je pri gradbenem posegu poškodovala cev plinske napeljave. Zaradi varnosti je bilo območje zavarovano, poškodovan ni bil nihče, na kraju pa so bili prisotni tudi gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj. Policisti o dogodku še vodijo postopek.

Štoparki

Policisti so na gorenjski avtocesti med Kranjem in Šenčurjem včeraj zvečer obravnavali prijavo o štopanju dveh oseb. Prijaviteljica je sporočila, da ob robu voznega pasu hodita dve štoparki z velikimi nahrbtniki in obstaja nevarnost, da ju kdo povozi. Policisti so ju
izsledili in obravnavali v prekrškovnem postopku. Kršiteljici sta tujki. Iz območja avtoceste sta bili odstranjeni.

Nesreči v gorah

Policist gorske policijske enote je z ekipo za helikoptersko reševanje v gorah na Brniku včeraj dopoldan dvakrat posredoval v gorah na območju Mojstrane.

  • Zaradi slabosti so pomagali planinki, ki se je na Triglav vzpenjala po Tominškovi poti.
  • V drugi intervenciji pa so reševali gornico, ki je zašla s poti proti Škrlatici. Na zahtevnem terenu je zdrsnila in padla ter se poškodovala.

Zato policisti vnovič opozarjajo na ustrezno pripravo in načrtovanje vzponov v gorah.
Ključna je kombinacija razuma, znanja, priprav, psihofizične pripravljenosti in opreme. Štejejo malenkosti, ki se kot kritične velikokrat pojavijo ravno na najbolj zahtevnih delih. Vsak, ki se loti “podvigov” v gorah, naj to upošteva.