Pregled dogajanja: Mopedist trčil v drog, tatvine in vlomi na počivališčih

vir: moto.net

Gorenjski  operativno  komunikacijski  center  je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • šest  obvestil  o  prometnih  nesrečah,
  • sedem prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter tri v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Nesreča  mopedista

V  Kranju  je  včeraj  popoldan padel mopedist. Zaradi neprilagojene  hitrosti  vožnje  in promila alkohola (0,54 mg/l) je trčil v drog  javne  razsvetljave.  Po  prvih  podatkih  je  utrpel  lahke  telesne poškodbe.   Zaradi   povzročitve   nesreče   ga   policisti  obravnavajo  v prekrškovnem postopku.

Tatvine

Jeseniški   policisti   so  včeraj  na  avtocestnem  počivališču obravnavali  dve  tatvini  torbic  iz avtodomov. V vsaj enem primeru je bil avtodom  odklenjen.  Oškodovanci  so  tujci.  V  še enem primeru tatvine na počivališču  je  bil  iz priklopnika za prevoz vozil odtujen kovinski del v vrednosti  nekaj  sto  eurov.  Prav  tako  na Jesenicah je neznani storilec včeraj popoldan iz odklenjenega vozila odtujil denarnico.

Vlom

Škofjeloški  policisti  so  včeraj  obravnavali več prijav vlomov v vozila  na  počivališču  Jeprca  pri Medvodah. Vlomi v najmanj pet vozil so bili izvršeni z naviranjem vrat, kazniva dejanja pa so bila izvršena včeraj ponoči.  Predmeti, gre za denar, bančne kartice in darila, so bili odtujeni iz štirih vozil.

Storilec  je  v  svojih  dejanjih izkoristil nepozornost lastnikov vozil in njihovo  osredotočenost na praznovanje ter večje število parkiranjih vozil, v  katere je tudi vlomil.

Policisti zato ponovno opozarjajo, naj se vrednih  stvari ne pušča v vozilu, ki je lahka tarča za tatove. V vozila je namreč  lahko  vlomljeno  v  zgolj  nekaj  sekundah,  povzročena  škoda  pa velikokrat  presega  tudi vrednost odtujene stvari. Najpogosteje je odtujen
denar,  kartice,  torbice,  nahrbtniki,  računalniška  oprema,  telefoni in podobni manjši vredni predmeti.

Najden denar. Kranjskim policistom je občan minuli vikend izročil denar, ki ga  je  našel  na enem od bankomatov na območju Nakla. Z denarjem policisti ravnajo  v  skladu  s  predpisi  o najdenih stvareh. Lastnik denarja naj se oglasi  na  Policijski  postaji  Kranj.  Informacije  je mogoče dobiti samo osebno, z obiskom policijske postaje.