Pregled dogajanja: Med vožnjo uporabljala tablico, pijan voznik zapeljal v robnik, vozniku kombija se ni dalo očistiti stekla

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so gorenjski prometni policisti včeraj popoldan, po prejeti prijavi, na avtocesti obravnavali voznico, ki je med vožnjo v gostem prometu uporabljala računalniško tablico. Po avtocesti se je vozila z zelo zmanjšano hitrostjo – med 70 in 80 km/h – in nezanesljivo. Zaradi prekrška je obravnava v prekrškovnem postopku.

Kako nevarna je lahko vožnja, ko med njo  uporabljate telefon in druge naprave, si oglejte video:

.

Gorenjski prometni policisti pa so včeraj zgodaj zjutraj obravnavali voznika, ki je na
vetrobranskem steklu kombija pred vožnjo očistil le minimalen prostor za pogled iz
vozila in je videl iz vozila le skozi »kvadratek« na steklu. Tako se je potem tudi vozil po cesti v rednem prometu.

Pogled iz vozila v tem primeru je bil povsem neustrezen, dejanje pa nevarno in ogrožajoče za vse udeležence. Tako početje tudi sicer zelo povečuje možnost, da bo voznik spregledal pomembna dejstva v prometu in zato ne bo pravočasno reagiral, ravnanje pa povzroča tudi veliko tveganje za hujše prometne nesreče. Zato vse voznike opozarjamo, naj pred vožnjo očistijo vozilo!” je poudaril mag. Bojan Kos.

V Hotavljah pa so včeraj zvečer škofjeloški policisti obravnavali voznika, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu smernega vozišča povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je pokazal rezultat 0,52 mg/l alkohola.

V izogib tveganjem za hujše prometne nesreče in izgubi življenj na cestah se zato odpovejte vožnji, če ste pili alkoholne pijače oziroma naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa si zagotovite drug prevoz.

Na Mlaki pri Kranju je včeraj zjutraj  neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, preko dneva pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Mošnjah, ukradli pa so zlatnino in denar.