Pregled dogajanja: Med vlomom ga je zalotil lastnik, med begom pa še policisti.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 8 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 6 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev denarja.

Pripor za vlomilca

Kranjski policisti so v sredo odvzeli prostost moškemu, ki je utemeljeno osumljen vloma v stanovanjsko hišo na območju Kranja.

Storilec je v stanovanjsko hišo nasilno vstopil s poškodovanjem okna, ki je bilo odprto na zračenje. Med pregledovanjem prostorov ga je v hiši zalotil lastnik. Storilec je pobegnil, oškodovanec pa je stekel za njim. Beg so opazili tudi policisti, ki so bili takrat naključno na območju.

Slabo uro po dogodku so ga prijeli, včeraj pa so ga zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja s kazensko ovadbo privedli tudi k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča. Zanj je bil odrejen pripor.

Pridržan

Škofjeloški policisti so včeraj pozno popoldan obravnavali prijavo groženj na javnem kraju z informacijo, da je oseba lahko oborožena s pištolo in nožem. Kršitelj je bil pod vplivom alkohola.

V intervenciji policistov s kršitvijo javnega reda ni prenehal. Zato so ga policisti pridržali do streznitve. Pištole moški ni imel, okoliščine pa kažejo, da je nož pred prihodom policistov že odvrgel. V prekrškovnem postopku ga obravnavajo zaradi kršitev javnega reda.

Zbiranje prispevkov

Policisti so včeraj opoldan v Lescah ustavili dva državljana Romunije, ki sta uporabljala osebni avtomobil VW Passat bolgarskih registrskih oznak. Pred dogodkom, naj bi se v Tržiču izdajala za gluhoneme in zbirala prostovoljne prispevke.

Oseba (pravna ali fizična) lahko zbira prostovoljne prispevke le na podlagi dovoljenja pristojne upravne enote. V kolikor nima takega dovoljenja, stori prekršek. Največkrat so prijave podane proti tujcem, ki zbirajo prispevke pod pretvezo, da so gluhonemi.

V izogib morebitnemu oškodovanju vedno preverite, komu in v kakšnih okoliščinah izročate prispevke.