Pregled dogajanja: Manjše nesreče in vlom, posebna previdnost velja za pohodnike

vir:pixabay

V prometu včeraj ni bilo hujših nesreč, so sporočili s PU Kranj. Policisti so včeraj preko
dneva sicer obravnavali manjše število prometnih nesreč in dogodkov, ki so bili povezani z
aktualnimi razmerami.

  • Na relaciji Lesce – Bled je okoli 7. ure zjutraj na cesti zaradi težav s snežnimi verigami obstalo tovorno vozilo, kar je povzročilo daljši zastoj;
  • približno istočasno je na avtocesti pri Radovljici voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v varovalno ograjo;
  • okoli 8. ure pa sta bili dve vozili na avtocestnem počivališču udeleženi v manjši nesreči.
  • Opoldan so sprejeli še prijavo o padcu z drevesa na cesto pri Zgornji Besnici.
  • Popoldan so policisti obravnavali dve nesreči.
    • V Kranju sta trčili dve vozili, reševalci pa so zaradi lažjih poškodb na kraju pomagali dvema udeležencema.
    • Okoli 16.30 pa sta bili v Britofu pri Kranju na edinem semaforiziranem križišču v prometni nesreči udeleženi peška in neznana voznica manjšega rdečega osebnega avtomobila znamke Peugeot. V tej zvezi se išče starejša voznica s svetlimi lasmi, ki je v času nesreče nosila očala in je vozila avtomobil podanega opisa. Kdor ima informacije o nesreči ali voznici, naj jih prosimo sporoči policiji na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Danes so razmere na ceste nekoliko boljše, kljub temu pa še vedno ostaja opozorilo voznikom in pešcem, da naj površine zaradi možnosti zdrsov uporabljajo previdno, pri prečkanju cest pa naj se prepričajo, če to lahko varno storijo, ker je pot ustavljanja vozil v
aktualnih razmerah bistveno daljša kot na suhi cesti.


Škofjeloški policisti v Bodovljah obravnavajo tatvino manjšega zneska denarja in zlatnine iz stanovanjske hiše.


Zaradi snega obstaja veliko tveganje pri gibanju v gorah

Posebno opozorilo tokrat policisti namenjajo pohodnikom. Zapisali so: “Izdatno sneženje v zadnjih dneh, nizke temperature, možnost naletavanja novega snega ter oblačno in megleno vreme v gorah povzročajo dodatne nevarnosti. Snežna odeja se debeli, sneg pa bo zaradi nizkih temperatur ostal dlje časa rahel in mehak in se bo le počasi sesedal in preobražal. Prvi sneg naj pohodnikov zato ne zavede in prinaša določene nevarnosti. Možni so zdrsi in padci, obstaja nevarnost snežnih plazov in so v teh razmerah pri gibanju v gorah v smislu varnosti ter omejitve tveganja za hujše nesreče nujne dodatne izkušnje in znanja ter specifična oprema.”

Zato policisti svetujejo, da ste pri gibanju v gorah zelo previdni ( s smučmi ali peš), pri odločitvah bodite preudarni, ker to ni zadnji, temveč šele prvi sneg letos in bo še čas, ko bodo razmere boljše in bolj varne. Planinske koče so večinoma tudi zaprte, pomoč v primeru nesreče pa v gorah že v idealnih razmerah ni na dosegu roke, v takih razmerah pa je obravnava nesreče še bolj zahtevna.