Pregled dogajanja: Eksplozija in požar v objektu. Dva voznika policistom nista ustavila. Vlomi in tatvine.

vir: muenchen.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je preko praznikov sprejel:

 • 15 obvestil o prometnih nesrečah,
 • 11 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in 3 v zasebnem prostoru,
 • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje
  stvari.

Policisti so v enem primeru zasegli še manjšo količino prepovedane droge konoplja in eno vozilo vozniku zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Obravnavali so še eksplozijo na objektu in nesrečo pri delu v gozdu.

Na območju Poljanske doline so kriminalisti v torek obravnavali eksplozijo in požar na zasebnem objektu. Okoliščine kažejo, da je v objektu eksplodiral kompresor na napravi. Eksplozija je poškodovala eno osebo, ki je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveno ustanovo in sam objekt. Okoliščine dogodka kriminalisti še preverjajo, na
kraju pa so zavarovali sledi za nadaljnje delo.

V sredo opoldan se je na območju Jelovice pri spravilu lesa poškodoval moški, ki je opravljal sanacijo gozda po vetrolomu. Nanj je padlo drevo in okoliščine so kazale na hujše poškodbe. S kraja ga je odpeljal vojaški helikopter.

Gorenjski policisti so med prazniki obravnavali dva primera voznikov, ki jima niso ustavili.

 • V torek opoldan voznik na znake ni ustavil jeseniškim policistom. V postopku so ugotovili, da je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, prekrškovni postopek pa proti njemu poteka tudi zato, ker na znake
  policistov ni ustavil.
 • Včeraj pozno zvečer pa je en voznik bežal pred radovljiškimi policisti. Po cesti od Mošenj do Spodnjega otoka je vozil predrzno in nevarno. Na Spodnjem otoku je naposled zapeljal s ceste in obstal na travniku. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,76 mg/l alkohola, zanj pa je bil odrejen tudi strokovni pregled. Dejanje voznika policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa in vodijo postopek.

Policisti so obravnavali tudi večje število vlomov in tatvin.

 • V torek so policisti obravnavali vlom v objekt v Železnikih iz njega tatvino menjalnega denarja in cigaret.
 • V Lahovčah je storilec odtujil predmet majhne vrednosti iz skladišča.
 • Na Cesti Staneta Žagarja v Kranju so bili pri vlomu v objekt v sredo ponoči odtujeni mobilni telefoni.
 • Na Nazorjevi ulici v Kranju pa je bilo vlomljeno v tri kleti iz katerih naj ne bi bilo nič odnesenega.
 • Včeraj ponoči je bilo vlomljeno še v turistični objekt v Mojstrani in odtujen manjši znesek denarja.
 • V sredo je Tržičan po vlomu v njegov objekt zalotil storilca in obvestil policiste, ki so moškega že zaslišali in ga obravnavajo zaradi kaznivega dejanja. Med drugim so mu zasegli tudi kolo, ki je bilo odtujeno na območju Tržiča. Kolo je bilo že vrnjeno lastnikom.

Kjer so ceste po neurju še zaprte, je na teh mestih postavljena tudi ustrezna prometna signalizacija, ki jo morajo upoštevati prav vsi udeleženci v prometu (vozniki, kolesarji, pešci). Policisti opozarjajo, da je prehajanje zapor cest nevarno in prepovedano.

Na območjih, kjer se odpravljajo posledice neurja, je v prometu tudi več tovornih vozil. Udeležence v prometu pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in previdnosti.