Pregled dogajanja: Dve smučarski nesreči, pijan Tržičan bi obračunaval z občanom, policisti in reševalci

Slika: Pixabay

Dve nesreči na smučišču

Policisti so včeraj obravnavali  dve smučarski nesreči – v eni je smučar utrpel hude telesne poškodbe. Obe nesreči sta se zgodili dopoldan.

  • Na Starem vrhu si je smučarka pri padcu poškodovala nogo.
  • Na Voglu pa je v snežnem parku padel smučar, po do sedaj zbranih podatkih je padel med izvajanjem skoka in se huje poškodoval. S kraja je bil s helikopterjem odpeljan v ljubljanski klinični center.

Gorenjski policisti so do sedaj na številko 113 v decembru sprejeli sedem obvestil o nesrečah smučarjev. Prvi vikend so policisti obravnavali štiri nesreče:

  • V eni je smučar drugemu zapeljal čez smuči in je slednji padel ter se poškodoval;
  • v drugi so policisti obravnavali trk med dvema smučarjema;
  • v še dveh nesrečah pa sta smučarja padla sama in se poškodovala.

Prejšnji vikend se je deskar poškodoval med izvajanjem akrobacij v snežnem parku na smučišču, včeraj pa sta se zgodili že prej opisani nesreči. V večini nesreč je podan sum na hujše poškodbe smučarjev (različni zlomi).

V lanski smučarski sezoni so gorenjski policisti obravnavali 89 nesreč smučarjev z različno hudimi telesnimi poškodbami, v večini nesreč pa je šlo za padce smučarjev in trke med smučarji. V nesrečah je bilo 36 udeležencev mlajših od 18 let, v večini primerov so smučarji padli sami, pretežno so bili lahko telesno poškodovani.

“V izogib nesrečam svetujemo veliko previdnost in dosledno upoštevanje FIS pravil varnega smučanja, predvsem glede hitrosti, prehitevanja, ustavljanja ter uporabe ustrezne opreme in čelade, ki v primeru nesreče zelo zaščiti glavo. Smučarji naj z vidika varnosti smučanje prilagodijo tudi vremenskih razmeram in zasedenosti smučišč.” opozarjajo policisti.

Pijan Tržičan bi obračunal tudi s policisti

Tržiški policisti so včeraj pozno zvečer obravnavali pijanega domačina, ki je z nasilnim in drznim vedenjem proti občanom, policistom in reševalcem kršil javni red in mir. Ker ni upošteval ukrepov so policisti proti njemu uporabili prisilna sredstva in ga zaradi prekrškov zoper javni red in mir pridržali do streznitve.

Moški, ki je bil pod vplivom alkohola in je bil že pred intervencijo vidno lažje poškodovan, je s kršitvijo javnega reda začel z drznim vedenjem proti občanu, v intervenciji je poskušal s silo obračunati tudi s policisti, zelo žaljiv pa je bil še do reševalcev, ki so mu poskušali oskrbeti poškodbe.

Postopek proti njemu še poteka.

Vlom in tatvina

Vlomljeno je bilo Na Cesti maršala Tita in na Bokalovi ulici na Jesenicah policisti obravnavajo dva vloma v vozila, v obeh primerih pa je storilec razbil stekla in iz vozil odtujil orodje.

V Vrbi pri Žirovnici pa je neznani storilec v zadnjih dveh dneh (v času od 20.12.2017 od 20. ure do 21.12.2017 do 18.20) iz ograjenega prostora podjetja odtujil starejše vozilo Mercedes Benz Unimog 427/10, oranžne barve, s kesonom in nameščenimi reg. tablicami KR52-83T.