Pregled dogajanja: Dve nesreči tovornih vozil, tatvine in izločitev voznika, ki je vijugal po avtocesti

vir:wn.de(slika je simbolična)

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 9 obvestil o prometnih nesrečah,
  • 6 prijav o kršitvi predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.

V preteklem dnevu so gorenjski policisti obravnavali dve nesreči voznikov tovornih vozil.

  • Na območju Cerkelj na Gorenjskem je včeraj popoldan voznik tovornega vozila med vožnjo zapeljal na bankino in se prevrnil na bok. Promet je bil daljši čas oviran. V nesreči se je lažje poškodoval potnik v tovornem vozilu.
  • Še ena nesreča tovornega vozila se je zgodila danes ponoči. Voznik je trčil v varnostno ograjo in povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je bila cesta približno dve uri zaprta.

Na območju Vintgarja je manjša skupina belgijskih turistov včeraj zašla s poti in na brezpotju poskušala preplezati nižjo skalo. Eden je pri tem zdrsnil, padel in se telesno poškodoval. Na kraju je bil za krajši čas ustavljen tudi železniški promet, ker se je dogodek zgodil na območju železniške proge. Poškodovano osebo je s kraja v zdravstveno ustanovo odpeljal helikopter.

Tatvine

  • Na Ulici Staneta Bokala na Jesenicah je neznana oseba včeraj ponoči pregledala odklenjeno vozilo. Lastnik ne pogreša ničesar.
  • Na območju Kranjske Gore so policisti obravnavali tatvino denarnice in telefonov iz
    šotorov med kampiranjem tujcev.
  • Na območju Cerkelj na Gorenjskem pa je bila denarnica odtujena v enem od gostinskih obratov.

Tovrstna oškodovanja se lahko preprečuje z ustreznimi samozaščitnimi ukrepi in s stalnim nadzorom lastnine. Če tega ni, ali če so ukrepi pomanjkljivi, nastane tveganje, ki ga storilci izkoriščajo sebi v prid. Zato imejte lastnino na javnih krajih stalno pod nadzorom in pri sebi, vozila pa zaklepajte in v njih ne puščajte vrednih stvari.

Neznani storilec je minuli vikend na Spodnjem otoku na območju Radovljice odtujil bakrene žlebove.

Izločen na podlagi prijave

Policist zunaj delovnega časa je včeraj zvečer kolegom na interventno številko 113 prijavil nezanesljivo vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki se je po gorenjski avtocesti vozil proti Jesenicam.

Voznik je vijugal po vozišču in vozil s hitrostjo zgolj okoli 80 km/h. Policisti so voznika ustavili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat krepko preko 1,5 promila alkohola (0,83 mg/l). Zaradi hujšega prekrška je bil izločen iz prometa, zanj pa bo podan tudi nujni obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.