Pregled dogajanja: Dve nesreči s poškodbami, tatvine na avtocestnih počivališčih in požar v smetnjakih

S PU Kranj so sporočili, da je gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • dve obvestili o prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami,
  • šest prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter tri v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj vlom.

Dve nesreči s poškodbami

  • Sredi popoldneva je na območju Šmarjetne gore zaradi neprilagojene vožnje kolesa padel kolesar.
  • V Preddvoru pa je zvečer voznik z osebnim avtomobilom, prav tako zaradi hitrosti, izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste. Voznikov spremljevalec v tej nesreči je bil tudi alkohol oziroma kar promil alkohola (0,51 mg/l), zato ni bilo čudno, da se je vožnja zaključila tako kot se je.

V letošnjem letu je bilo v prometnih nesrečah do minulega vikenda udeleženih 77 voznikov pod vplivom alkohola, ki so imeli v organizmu v povprečju 1,5 promila alkohola. Kar 73% voznikov je imelo v organizmu ali v izdihanem zraku več kot 1,1 promil alkohola, dva celo nad tri promile. Približno polovica nesreč, v katerih so bili udeleženi ti vozniki, se je končala s telesnimi poškodbami, v enem primeru tudi s smrtjo.

Zato premislite, ali takrat, ko uživate alkohol, res ne bi raje poklicali koga, ki vas bo lahko varno odpeljal domov, ker sami tega niste sposobni storiti!

Požar na zabojnikih za smeti

Včeraj opoldan so na Spodnjem Brniku pred pokopališčem zagoreli zabojniki za smeti. Okoliščine kažejo, da je prvi zabojnik zagorel zaradi odvrženih izrabljenih sveč, ogenj pa se je od tam razširil še na druge zabojnike.

Avtocestna kriminaliteta

Neznani storilec je danes ponoči na avtocestnem počivališču poskušal vlomiti v avtodom, vendar so ga lastniki med dejanjem zalotili in pregnali.

V petek pa so kranjski policisti na avtocestnem počivališču obravnavali drzno tatvino, ki sta je osumljena državljana Hrvaške. Osumljenca sta oškodovanko zvabila k igri na srečo, kjer bi iskala, pod katero škatlico se skriva kroglica, prepričala pa sta jo tudi, da jima je pokazala, da ima pri sebi denar.

A še preden se je igra sploh začela je eden od njiju že segel v torbico. Z odtujenim denarjem sta osumljenca poskušala pobegniti s kraja, vendar so priče enega od njiju ujele in zadržale do prihoda policistov, drugi pa je bil prijet kasneje. Predmeti kaznivega dejanja so jima bili zaseženi. Za dejanje bosta kazensko ovadena.

Oškodovanci avtocestnih tatov so običajno tujci, gre pa za dejanja, ki se lahko zgodijo tudi našim državljanom v tujini. Zato zavarujte svoje premoženje, stvari pa ne prepuščajte naključju!