Pregled dogajanja: Da ne bi pihala, se je delala, da ima bolečine v trebuhu. Številni vlomi in tatvine.

vir:haz.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je minuli vikend sprejel;

 • 12 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo,
 • 12 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in 4 v zasebnem
  prostoru,
 • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanjih tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Policisti so obravnavali še dva požara, zasegli so en osebni avtomobil vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja in obravnavali pijano voznico, ki je hlinila bolezen.

Hlinila bolezen

Škofjeloški policisti so v soboto opoldan obravnavali voznico, ki je nevarno in nezanesljivo vozila iz Medvod proti Škofji Loki, kjer je bila ustavljena in kontrolirana. Policisti so voznici odredili preizkus alkoholiziranosti, ki se ga je s prepričljivimi izgovori začela izogibati.

Zaradi domnevno hudih bolečin v trebuhu in histerije so voznico na kraju zato pregledali tudi reševalci, ki so ugotovili, da je samo hlinila bolezen in da z njo ni nič narobe. Preizkus alkoholiziranosti je naposled opravila, naprava pa je pri njej pokazala kar 0,87 mg/l alkohola.

Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi hujšega prekrška bo o njenem početju z nujnim obdolžilnim predlogom obveščeno tudi pristojno okrajno sodišče, policisti pa bodo zanjo predlagali tudi trajen odvzem vozniškega dovoljenja.

Še en nevaren primer voznika so včeraj ponoči obravnavali tudi gorenjski prometni policisti. Voznika, ki je bil močno pod vplivom alkohola, so ustavili s predrto pnevmatiko, ki jo je poškodoval, ko je med vožnjo od Jeprce proti Laboram že enkrat zapeljal s ceste, potem pa je z vožnjo v takem stanju nadaljeval.

V obeh primerih so policisti takoj reagirali na informacije voznikov o domnevno nevarnih vožnjah.

V takem stanju na cesti nihče nima kaj početi. Dejstvo je tudi, da ni nevarna samo taka pijanosti ampak tudi bistveno nižje stopnje, saj alkohol na voznika v določeni meri začne učinkovati že pri zanemarljivih 0,09 mg/l ali 0,2 promilih alkohola. Pri tej stopnji se poslabša sposobnost opazovanja premikajočih se luči. To na primer pomeni, da ponoči voznik ni več sposoben pravilno oceniti razdalje do vozil, ki prihajajo nasproti ali jih dohiteva.

Vlomi

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali šest vlomov v objekte in vozila:

 • V Spodnjih Dupljah je bilo vlomljeno v pomožni objekt. Storilec ni odtujil ničesar.
 • V Naklem je bilo vlomljeno v poslovni objekt in odtujen denar.
 • Pod Joštom je bilo vlomljeno v osebni avtomobil. Storilec ni odtujil ničesar.
 • Na Cesti 1. maja, na Šorlijevi ulici in na Ručigajevi cesti je bilo vlomljeno v tri vozila. Iz vseh je bilo odtujeno orodje.

Denarnice, telefoni in orodje so pogosto tarča tatov in vlomov v vozila, vozila pa bodo še hitreje tarča tatov, če bodo vredne stvari odložene na vidnih mestih, zato stvari ne puščajte v vozilih na javnem kraju in poskrbite zanje. Prav tako v vozilih, ki dajejo videz delovnih vozil ne puščajte orodja.

Tatvine, ena preiskana

 • Na avtocestnem počivališču je storilec minuli vikend iz vozila odtujil denar in mobilni telefon.
 • V drugem primeru je voznik avtobusa včeraj popoldan prijavil, da mu je potnik med vožnjo iz Kranja proti Radovljici odtujil denarnico. Potnik je na avtobus vstopil v
  Kranju, izstopil pa je v Radovljici. O dejanju policisti še zbirajo obvestila.
 • Radovljiški policisti pa so prejšnji teden obravnavali primer tatvine in dva osumljenca, ki sta kot štoparja vozniku odtujila zlatnino, ki jo je ta imel neprevidno odloženo v nahrbtniku za sedežem. Osumljenca so policisti izsledili in ju za dejanje kazensko ovadili. Odtujene predmete so jima zasegli in jih je že vrnili lastniku. Oba sta bila privedena tudi k pristojnemu preiskovalnemu sodniku. Za osumljenko je bil odrejen pripor.

Poškodovanje pnevmatik

Neznani storilec je včeraj preko dneva na Golniku poškodoval pnevmatike na petih vozilih. Na vsakem vozilu je bila prebodena po ena pnevmatika.