Pregled dogajanja: Čelno trčenje kolesarjev. Vlomi in tatvine.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

 • 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega štiri prijave nesreče s telesnimi poškodbami;
 • 8 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru;
 • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je posredovala dvakrat. Dopoldan zaradi bolezni na smučišču Viševnik, sredi popoldneva pa na Ledinah zaradi zdrsa planinke. Utrpela je lažje poškodbe.

V Palovičah je krajan pri izkopu materiala našel starejšo minometno mino. Policisti so kraj zavarovali, državna enota za varstvo pred NUS pa jo je zaradi varnosti uničila.

Promet

Minuli dan so gorenjski policisti obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, vseh nesreč pa je bilo pet.

 • Zgodaj zjutraj je v Kranju zaradi neprilagojene hitrosti padel mopedist.
 • Sredi dopoldneva je v Bohinju padel kolesar, ki se z rokami ni držal krmila kolesa.
 • Pri Podtaboru sta zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčila dva osebna avtomobila, ki sta vozila v isti smeri. Obravnavano je bilo naletno trčenje in lažje poškodbe pri udeležencih. Zaradi nesreče je nastal več kilometrski zastoj.
 • Še četrta prometna nesreča in zadnja minuli dan pa se je zgodila v Škofji Loki. Na kolesarski stezi iz smeri Plevne proti Frankovemu naselju sta čelno trčila dva kolesarja. Mlajši kolesar se je po padcu pobral in s kraja odšel pred prihodom policije. Drugi kolesar je po prvih podatkih lažje poškodovan. Ker gre v primeru nastalih telesnih poškodb za prometno nesrečo, ki jo policisti morajo obravnavati, prosimo priče nesreče za informacije o pobeglem kolesarju. Sporočijo jih lahko na Policijsko postajo Škofja Loka (04 502 37 00) ali na interventno številko 113 oziroma na anonimni telefon 080 1200.

Kriminaliteta

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali pet vlomov v objekte.

 • V Studenčicah na območju Radovljice je bilo vlomljeno v čebelarska objekta.
 • V Mojstrani je storilec vlomil v stanovanjsko hišo, prav tako tudi v Selu pri Žirovnici.
 • Na Zgornjem Jezerskem je bilo med 12.40 do 17.50 uro z naviranjem vrat vlomljeno v osebni avtomobil. Storilec iz vozila ni odtujil ničesar.
 • V Naklem pa je bilo danes nekaj minut po polnoči ponoči vlomljeno v bencinski servis. Odtujene so bile cigarete.

Drzna tatvina

Dva storilca sta se včeraj dopoldan okoli 10. ure pripeljala do stanovanjske hiše starejšega krajana na Blejsko Dobravo in ga zamotila s spraševanjem o telekomunikacijah. Eden ga je zvabil za stanovanjsko hišo, drugi pa je to izkoristil in mu iz hiše odtujil manjši znesek denarja in nakit. Eden od storilcev je bil star med 25 in 30 let. Imej je temnejšo polt.