Pregled dogajanja 31.07.2017: Nesreče, nedovoljeno zbiranje prispevkov, nesreča padalca

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel sedem obvestil o prometnih nesrečah, osem prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev denarja.

Promet

Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali sedem prometnih nesreč, med njimi tri z udeležbo ranljivejših udeležencev, in en dogodek, v katerem se je kolesar huje poškodoval. Nesreče z udeležbo ranljivejših udeležencev so se zgodile na Jesenicah, na Posavcu in v Kranjski Gori.

Na Jesenicah so policisti obravnavali prijavo o trčenju na parkirnem prostoru med voznikom osebnega avtomobila in starejšo peško, na Posavcu je kolesar med vožnjo po klancu navzdol padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa, v Kranjski Gori pa so policisti obravnavali trčenje med mopedistom, ki je povzročitelj nesreče, in voznikom osebnega
avtomobila.

Na Krvavcu je popoldan padel še kolesar in se huje telesno poškodoval. Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah ga je s kraja nesreče prepeljala v ljubljanski klinični center.

Zbiranje prispevkov

Policisti so včeraj popoldan po prijavi suma nedovoljenega zbiranja prostovoljnih prispevkov na Bledu obravnavali državljanko Romunije in v njenih dejanjih ugotovili prekršek. Proti njej so zato uvedli prekrškovni postopek zaradi nedovoljenega zbiranja prostovoljnih prispevkov.

Nesreča padalca

Na Bledu so policisti včeraj popoldan obravnavali nesrečo jadralnega padalca, ki se je v manevru zavijanja na nizki višini med pristajanjem huje poškodoval. S kraja nesreče je bil prepeljan v jeseniško bolnišnico.

PU Kranj