Pred vikendom policisti opozarjajo

Slika: Pixabay

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Kranju je prišlo do lažjega trčenja med otrokom in kolesarjem. Okoliščine kažejo, da je otrok nenadoma stekel pred kolo. V še eni nesreči kolesarja v Kranju, pa je ta padel na mokri cesti in zdrsel pod vozilo. Pred Britofom se je zgodila nesreča, v kateri so bila udeležena štiri vozila. Povzročil jo je voznik, ki je trčil v vozilo pred seboj, posledično pa je zaradi odbijanja nastala škoda še na dveh drugih vozilih. Malo pred dvajseto uro so ob Bleiweisovi cesti v Kranju reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj oskrbeli poškodovano osebo. S helikopterjem je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

 

Preko vikenda je na cestah proti predoru Karavanke zaradi vračanja turistov pričakovati močno povečan promet in zastoje. Policisti zato pozivajo voznike k previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje, ustrezni varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in na zbranost. Ob nesreči in zastoju ustvarite reševalni pas.

Prav tako opozarjajo planince na previdnost v gorah. Po podatkih policije so najpogostejši razlogi za nesreče padci, zdrsi ter krušenje skal oziroma odlomi oprimkov med plezanjem. Pojavljajo se tudi bolezenska stanja, slabost in utrujenost pri planincih, nepoznavanje poti ter slaba in pomanjkljiva oprema ter telesna pripravljenost.