OPOZORILO

Popoldne in zvečer so možne močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče. Ob tem so možni porasti hudourniških voda, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso).

Sredi dneva in popoldne bo v večjem delu Slovenije velika toplotna obremenitev.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo večinoma sončno, predvsem popoldne bodo krajevne nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše. Manj verjetne bodo na Primorskem. Pihal bo zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj C.

Jutri bo delno jasno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 22, v alpskih dolinah okoli 14, najvišje dnevne od 29 do 34 stopinj C.

 

OBETI

V nedeljo bo sprva še delno jasno, čez dan pa spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na ponedeljek. V ponedeljek bo precej jasno in večinoma suho.

VREMENSKA SLIKA

Nad osrednjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Nevihtna fronta se zadržuje severno od Alp. Od zahoda doteka nad naše kraje nekoliko bolj vlažen in zelo topel zrak.

Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si – ARSO)