Poštena najditeljica je denar odnesla na banko

Poštena občanka je včeraj na bankomatu našla denar in ga odnesla na banko, ki ga je izročila policiji, da z njim ravna v skladu s predpisi o najdenih stvareh. Denar je bil že vrnjen lastnici. Najditeljici se policisti Policijske uprave Kranj zahvaljujejo za poštenost, pozabljive občane pa policisti pozivajo k večji zbranosti in previdnosti. Pozabljenega denarja se je verjetno razveselila tudi lastnica.

Policisti so včeraj obravnavali dve prijavi nasilja v družini. V enem primeru je nasilje z grožnjami prijavila oškodovanka. Policisti postopek vodijo v smeri kaznivega dejanja. V drugem primeru pa so policisti preverjali e-prijavo nasilja v družini. Suma niso potrdili. Nasilje je mogoče prijaviti na več načinov, pri čemer zaradi celovitega zbiranja in preveritve informacij policisti svetujejo interventno številko 113 oziroma obisk policijske postaje.

Radovljiški policisti so včeraj pozno zvečer obravnavali prijavo požara v zasebnem objektu. Vnela se je škatla ob peči s pepelom. Škoda ni nastala. Gasilci so objekt prezračili. Vnetljive stvari imejte stran od peči in ognja, kurilne naprave pa uporabljajte tako, da ne more priti do požara, svarijo policisti. Svetujejo tudi pregled kurilnih in dimnih naprav.

Jeseniški policisti so včeraj na območju Žirovnice obravnavali prometno nesrečo dveh osebnih vozil zaradi izsiljevanja prednosti. Oba voznika sta lažje poškodovana. Zaradi nesreče policisti vodijo postopek.