Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 154 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 67.

 

Na območju Kranja so policisti v petek okoli 13. ure, obravnavali tatvino 15 kosov rabljenih akumulatorjev za tovorna vozila. Neznani storilec je lastnika oškodoval za okoli 1.000 evrov. Prav tako so na območju Kranja v soboto okoli 11.40, obravnavali še tatvino registrskih tablic s parkiranega osebnega avtomobila. Policisti v obeh primerih zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Na območju Kranja so policisti v petek okoli 16. ure, obravnavali poškodovanje parkiranega avtomobila. Okoliščine kažejo na poškodovan lak z ostrim predmetom. Policisti zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

V   soboto   okoli  9.30  so  na  območju  Podljubelja,  tržiški  policisti obravnavali  58-letno voznico, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje, z avtomobilom trčila v avtomobil pred njo, ki ga je vozil voznik. Sopotnika v voznikovem  avtomobilu  sta  bila  lahko  telesno poškodovana.  Za voznico policisti vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski  policisti  so  v  petek  okoli  11.10  obravnavali 83-letnega voznika,  ki  v krožišču ni upošteval pravil prednosti in je z avtomobilom trčil  v  avtomobil  drugega voznika. Policisti za njega vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški  policisti so v soboto malo pred 10. uro obravnavali 63-letno voznico,  ki  je zapeljala  s  ceste  in  z avtomobilom obstala na brežini napluženem  snegu.  V  avtomobilu je  bil  tudi  sopotnik. Pomoč so nudili gasilci. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Kranjski  policisti  so  bili  v  soboto okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 49-letni voznik z avtomobilom zapeljal z vozišča in se ustavil  približno  40  m pod nivojem ob trčenju v drevo. Pomoč na kraju so nudili  tudi  gasilci.  Na  kraju  sta  bili dve potnici, voznik pa je kraj zapustil  in  je bil naknadno izsleden na domačem naslovu. Odrejen preizkus alkoholiziranosti  mu  je  pokazal  rezultata  0,59 mg/l. Odrejen mu je bil strokovni pregled  na alkohol, prepovedane droge in zdravila. Nihče ni bil telesno  poškodovan. Policisti za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja  zoper  varnost javnega prometa in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Radovljiški  policisti  so  v  soboto  okoli 21. ure obravnavali prometno nesrečo  48-letnega voznika,  ki je v desnem ovinku z avtomobilom zapeljal izven vozišča in trčil v objekt. Vozil je pod vplivom alkohola (1,14 mg/l). Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana. Za povzročitev prometne nesreče za njega  vodijo prekrškovni postopek. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so bili v soboto okoli 9.20 obveščeni o nesreči moškega v gozdu. Do nesreče je prišlo med podiranjem dreves, ko je eno drevo med padanjem spremenilo smer in moškega telesno poškodovalo. Uporabljal je vsa zaščitna sredstva za delo v gozdu. Na kraju so mu pomoč nudili gasilci in zdravstveno osebje. Po podatkih s katerimi razpolagamo, naj bi bil hudo telesno poškodovan. S kraja so ga v zdravstveno ustanovo
odpeljali z reševalnim vozilom. Policisti bodo o dogodku obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 21.50 obveščeni o dimniškem požaru. Vnele so se saje. Na kraju so bili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 2.15 zjutraj obveščeni o dimniškem požaru. Vnele so se saje. Na kraju so bili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

V petek okoli 16.20 so bili blejski policisti obveščeni o najdbi neeksplodirane ročne bombe iz druge svetovne vojne, ki je bila najdena na območju Stare Fužine. Strokovno usposobljeni delavci Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS), so ročno bombo uničili. Policisti so kraj zavarovali in najdbo ustrezno zadokumentirali.

Kranjskogorski policisti so bili v soboto okoli 14. ure obveščeni o padcu 58-letne smučarke na smučišču. Na kraju so ji pomoč nudili reševalec na smučišču in nadzornik. Posredovala je ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, v kateri je tudi policist gorske policijske enote ter smučarko s helikopterjem slovenske vojske prepeljala v zdravstveno ustanovo. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bila hudo telesno poškodovana. Policisti so dogodek ustrezno zadokumentirali.

Kranjskogorski policisti so bili isti dan okoli 15.30 obveščeni o padcu še ene 58-letne smučarke na smučišču. Na kraju so ji pomoč nudili reševalec na smučišču, nadzornik in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Po podatkih s katerimi razpolagamo je dobila posebno hude telesne poškodbe. Policisti so dogodek ustrezno zadokumentirali.

Divjad je bila povožena na območju Voklega, Brezij in Naklega.

 

Spletno uredništvo, M.V.