Poškodovanega voznika s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana

vir:pixbay.com

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ob 10.45 se je v Lajšah pri Selcah voznik z osebnim avtomobilom prevrnil na streho. S tehničnim posegom so ga iz vozila rešili gasilci PGD Škofja Loka, ki so zavarovali kraj dogodka, iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulator, vozilo dvignili in postavili nazaj na kolesa ter očistili razlite motorne tekočine na cestišču. Poškodovanega so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Škofje Loke, nato pa ga je dežurna ekipa HNMP Brnik s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v UKC Ljubljana. V še eni nesreči na tem območju pa sta zaradi izsiljevanja prednosti opoldan trčili dve vozili. Udeleženci so po prvih podatkih policije lažje poškodovani.
Poleg obravnav prometnih nesreč so policisti včeraj zasegli dve vozili voznikoma brez veljavnih vozniških dovoljenj. V enem primeru je voznik proti policistom z nedostojnim vedenjem kršil tudi javni red in mir ter omejitev gibanja na regije.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali dimniški požar na stanovanjskem objektu brez nastanka škode. Prišlo je do vžiga saj v dimniku.