Poostrili bodo nadzor

Slika: Pixabay.com

Inšpekcija RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo je sredi januarja opravila poostren nadzor vožnje v naravnem okolju z motornimi sanmi. Pri nadzoru so sodelovali tudi predstavniki Policijske postaje Kamnik – gorske policije, Policijske postaje Tržič, letalska enota policije Brnik, Zavoda za gozdove Slovenije – enote Kamnik ter Lovišča s posebnim namenom Kozorog Kamnik.

Poostren nadzor vožnje v naravnem okolju je bil opravljen na širšem območju Velike in Male planine in Košute, in sicer neposredno na terenu, na izhodiščnih točkah in s pomočjo letalske enote policije, ki je nadzor opravljala s helikopterjem.

Ugotovljenih je bilo 8 kršitev vožnje v naravnem okolju, in sicer na območju PP Kamnik pet kršitev, na območju PP Tržič tri kršitve in ena kršitev oviranja uradnega postopka. Kršitve obravnavata Policija in Inšpekcija za lovstvo glede na pristojnosti. Zagrožena kazen za posameznika znaša od 40 do 100 evrov.

Inšpekcija za lovstvo in ribištvo je v letu 2021 opravila 53 nadzorov vožnje v naravnem okolju, ugotovila je 40 kršitev in tudi ustrezno ukrepala.