Poostren nadzor na cestah

Vir: PU Kranj

Gorenjski policisti so v petek v popoldansko-večernih urah izvedli poostren nadzor nad alkoholom v prometu. Kontrolirali so preko 150 vozil, odredili okoli 130 preizkusov alkoholiziranosti in iz prometa zaradi alkohola izločili 6 voznikov. Štirim je preizkus pokazal do 0,52 mg/l alkohola, dvema pa nad to vrednostjo (0,53 in 0,76 mg/l). V še sedmih
primerih so policisti ugotovili druge kršitve prometnih pravil. Nadzor je bil opravljen na območju Radovljice, Bleda in Jesenic. Policisti policijske uprave Kranj pozivajo k upoštevanju prometnih pravil.
Policisti so v minulih dveh dneh na podlagi prijav obravnavali dva primera prehitevanj v predoru Karavanke. Oba voznika so policisti ustavili. V petek so zaradi prekrška obravnavali državljana Turčije, včeraj pa državljana Hrvaške.

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali pet prijav dimniških požarov zaradi vžiga saj v dimniku. Škoda ni nastala.
Kranjski policisti so v petek zvečer obravnavali prijavo zaradi odprtega ognja. Šlo je za manjši ogenj. Do ogrožanja ni prišlo. Prav tako ni nastala škoda.
Na območju Radovljice je bil na bankomatu najden denar. Policisti z njim ravnajo v skladu s predpisi o najdenih stvareh.
Jeseniški policisti so v petek obravnavali prijavo drznega vedenja moškega na javnem kraju. Ustavil se je pri osebi in jo vprašal, kam gre ter kaj ima v torbi. Moški, ki naj bi bil v belem vozilu z napisi, še ni bil izsleden. Policisti postopek vodijo v smeri prekrška zoper javni red in mir.
Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo druženja več oseb na javnem kraju. Policisti so na kraju izsledili pet oseb v odhajanju in jim v postopku izrekli opozorila.

DARS bo na odseku Podtabor – Kranj zahod proti Ljubljani od jutri, 7.12.2020 do nedelje, 20.12.2020 postavljal novo protihrupno ograjo. V prihodnjih 14 dneh bosta zato na tem odseku zaprta odstavni in vozni pas. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu.