Ponedeljkov šport

Nogomet

Konec tedna so nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali tekme 6.kroga, ki so bile v znamenju domačih moštev, saj so od 15 možnih osvojila kar 13 točk. Dve tekmi so odigrali v soboto in nato še tri v nedeljo.

V soboto so nogometaši kranjskega Triglava gostovali v Sežani in tekmo z nogometaši CherryBox 24 Tabor Sežana končali z rezultatom 2:0. Večerna tekma med nogometaši Celja in Maribora pa se je v Celju končala z rezultatom 2:1.

Nedeljski spored se je začel v Šiški, kjer so pri nogometaših Bravo gostovali nogometaši Domžal. Tekma se je končala neodločeno in brez zadetka 0:0. Še preostala dva rezultata: Mura : Rudar 2:0 in Aluminij : Olimpija 1:0.

Na lestvici s 14 točkami vodi Aluminij, Olimpija kot druga ima točko manj, Triglav je s 6 točkami sedmi, Domžale pa so z dvema točkama zadnje desete.

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi so odigrali tekme 4.kroga. Dosežena sta bila naslednja rezultata: Kalcer Radomlje : Beltinci Klima Tratnjek 4:0 in Roltek Dob : Brda 1:1. Vodi Krško z 10 točkami, enako jih ima tudi Kalcer Radomlje na drugem mestu, Roltek Dob pa je s tremi točkami dvanajsti.

S tekmovanjem so začeli tudi nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi zahod. V 1.krogu so Gorenjci dosegli naslednje rezultate:

  • Bled Hirter : Brinje Grosuplje 0:6,
  • Žiri : Arne Tabor 69 0:0,
  • Svoboda Ljubljana : Sava Kranj 3:1 in
  • Tinex Šenčur : TKK Tolmin 2:3.

Balinanje

Balinarji Milj so v soboto pripravili že šestnajsti Andrejev memorial v spomin za umrlim Andrejem Lapanjo. Na spominskem turnirju je nastopilo 29 trojk, ki so prišle iz Hrvaške, Italije. Srbije in Slovenije. V predtekmovanjih je turnir potekal na baliniščih Milje, Šenčur, Primskovo in Center smo lahko spremljali zanimiva tekmovanja.  Najboljša je bila trojka Planine Kranj v postavi Matjaž Rudar, Jaka Stenovec in Slavc Dobnikar, ki je v finalu premagala trojko Vrgorac iz Hrvaške s 10:6.

Hokej

Ledena plošča v dvorani z ledom Zlato polje je pripravljena, da sprejme hokejiste. Članom HK Triglav je uspelo, da so ledeno ploščo pripravili do roka in bodo danes na njej že opravili prvi trening.

Je pa za hokejiste s strani Hokejske zveze Slovenije prišla še ena dobra novica. So organizatorji tekem Pokala Slovenije, ki se bo na ledu kranjske dvorane odigral konec prvega tedna v septembru.