Ponedeljkov šport

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so konec tedna odigrali tekme 5.kroga, ki pa so bile v znamenju gostujočih moštev, saj so se na petih tekmah veselili gostje, domačini pa le na eni.

Začelo se je v petek s tekmo Bravo : Aluminij, ki so jo z 0:1 dobili nogometaši Aluminija. Z zmago gostujočih moštev so v soboto nadaljevali nogometaši Mure, ki so v Kranju nogometaše Triglava premagali z 1:3, edini zadetek za domačine pa je dosegel z bele točke kapetan Luka Majcen. Sledila je tekma, ki so jo zmagali domačini. V Mariboru je aktualni prvak Maribor s 4:2 premagal novinca v ligi nogometaše CherryBox 24 Tabor Sežana. Obe nedeljski tekmi pa so nato dobili gostujoči nogometaši. V Domžalah je Celje s 3:5 premagalo Domžale. Dva zadetka za Domžale je dosegel Senijad Ibričilč, enega pa gostujoči nogometaš Tadej Vidmajer. Zadnjo tekmo so prav tako dobili gostje, ko je Olimpija v Velenju premagala Rudar z 0:3.

Na lestvici vodi Olimpija s 13 točkami, Triglav je s 6 točkami šesti, Domžale pa so z eno točko zadnje desete.

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi pa so konec tedna odigrali tekme 3. kroga. Nogometaši Kalcer Radomlje in Roltek Dob so tokrat gostovali. Kalcer Radomlje je na gostovanju z 0:2 premagal Rogaško. Med strelce sta se vpisala Sasha Varga in Gal Primc. Roltek Dob pa je osvojil točko v Novem mestu, saj so s Krko igrali neodločeno 2:2, zadela pa sta Ervin Tiganj in Denis Petrovič.

Vodi Krško s 7 točkami, kolikor jih ima tudi Kalcer Radomlje na drugem mestu, Roltek Dob pa je z dvema točkama dvanajsti.

.

Balinanje

Balinarji Čirče VAN DEN 1, v postavi Florjan Pezdevšek, Gregor Mešič, Tomaž Dolinar in Bojan Zupanc, so osvojili prvo mesto na turnirju ob praznovanju 40 let delovanja. V finalu so s 13:2 premagali ekipi Čirče VAN DEN 2, tekmo za tretje mesto pa so s 13:1 proti balinarjem Trate dobili balinarji Planine.