Ponedeljkov šport

Nogomet

Konec tedna so nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali tekme prvega kroga v tekmovalni sezoni 2019 – 2020.

Za presenečenje prvega kroga so poskrbeli nogometaši kranjskega NK Triglava, ki so v soboto na zelenici Ljudskega vrta v Mariboru s zadetkoma Davida Tijaniča in Ezgona Kreiyziula z 2:1 premagali aktualnega prvaka nogometaše NK Maribor.

V drugi sobotni tekmi so se zmage veselili tudi nogometaši NK Aluminij, ki so na gostovanju v Sežani z 2:0 premagali novinca v ligi NK CherrxBox 24 Tabor Sežana.

V nedeljo so nato nogometaši odigrali še tri srečanja. Dve tekmi sta se končali neodločeno 2:2, ljubljanski dvoboj med NK Bravo in NK Olimpijo pa so z 2:0 dobili nogometaši NK Olimpije, saj sta se tekmi NK Celje in NK Mura, ter NK Domžale in NK Rudar končali z rezultatom 2:2. Za NK Domžale sta zadela Gregor Sikošek in Senijad Ibričič.

Hokej

Hokejisti HK Triglav Kranj imajo trenutni poletni odmor in bodo s nadaljevanjem priprav za novo tekmovalno sezono 2019 – 2020 nadaljevali 1.avgusta. Moštvo je doživelo nekaj sprememb v postavi, saj bosta kariero v drugi sredini (NK ECE Celje) nadaljevala Sebastjan Grošelj in Nace Vilfan.