Pomagajmo skupaj – dobrodelni koncert

V soboto, 2. februarja 2019, ob 19. uri vas člani Lions kluba Škofja Loka vabijo v Športno dvorano Trata Škofja Loka na dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili Prifarski muzikanti z Andražem Hribarjem ter Raubarji in Hozentregarji.

Lions klub Škofja Loka tudi letos organizira tradicionalni dobrodelni koncert, s katerim zbira sredstva, ki jih namenja pomoči slepim in slabovidnim ter družinam, ki so se znašle v finančni stiski.

Letos bodo za dober namen peli in igrali Prifarski muzikanti, ki s pesmijo in vižami že 30 let ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo. Prifarci so v tem času prevandrali domala celo Slovenijo in prejeli številne festivalske nagrade. Na odru se jim bo pridružil Andraž Hribar, ki se uvršča med najbolj poslušane slovenske glasbene avtorje in izvajalce. Lani je na Slovenski popevki poslušalce začaral z nostalgično pesmijo Stari most.

V Škofji Loki bosta nastopila tudi odlična domača ansambla. Raubarji, ki so lani izdali svoj prvi album, že več kot štiri leta skrbijo za ohranjanje in negovanje poljanskega narečja. Z narečnimi skladbami se predstavljajo tudi na škofjeloškem večeru narečnih viž, kjer so bili dvakrat zmagovalci občinstva. Na koncertu bodo nastopili tudi lanskoletni zmagovalci Večera slovenskih viž v narečju Hozentregarji, ki jim je strokovna komisija za skladbo v selškem narečju Moja dohtarca dodelila nagrado in plaketo Škofje Loke za najboljši nastop v celoti.

Vstopnice po 15 € so na voljo na TIC Turizem Škofja Loka na Kidričevi cesti 1a, v Turističnem društvu Škofja Loka na Mestnem trgu 42, v prostorih Gorenjskega glasa na Nazorjevi ulici 1 v Kranju in na prodajnih mestih Eventim.

Vabljeni!