Policisti poostreno nadzorovali hitrost

Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah sprejeli tri obvestila o prometnih nesrečah, eno prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter štiri v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Kranj so včeraj izvajali poostren nadzor hitrosti na cestah v in zunaj naselja. Na glavni cesti Podtabor – Tržič so na omejitvi 90 km/h opoldan izmerili najvišjo hitrost 121 km/h. Kot pravijo policisti, gre za odsek, kjer so pogosta trčenja z divjadjo in kjer se divjad zelo pogosto zadržuje. V naselju na Laborah na omejitvi 50 km/h pa so zvečer obravnavali voznika pri vožnji s 77 km/h. Že pri takih prekoračitvah je problematična pot ustavljanja, ki je bistveno daljša, kot če bi voznik vozil po omejitvah. Približna pot ustavljanja pri 50 km/h na suhi cesti je okoli 27 metrov, pri hitrosti 77 km/h pa je ta še enkrat daljša. Enaka situacija je tudi pri zaznani prekoračitvi na 90 km/h, kjer je razlika v poti ustavljanja okoli 45 metrov.
Škofjeloški policisti so včeraj sprejeli prijavo o požaru na stanovanjskem objektu. Po prvi oceni je nastala večja materialna škoda. Poškodovan ni bil nihče. Včeraj so policisti kraj zavarovali, kriminalistični tehniki pa bodo danes opravili ogled kraja. V Škofji Loki so gasilci včeraj s posegom odprli zaklenjeno vozilo, v katerem je ostal otrok. Malomarnosti policisti niso ugotovili, vozilo se je zaklenilo po nesreči.