Policisti kontrolirali izletniške točke

Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k pravilnemu parkiranju in upoštevanju prometnih pravil na izletniških točkah. Na vsaki točki mora biti zagotovljen prostor za vožnjo interventnih vozil in upoštevana prometna signalizacija. Včeraj so policisti na podlagi prijav kontrolirali območje proti Šmarjetni gori in Lavtarskemu vrhu. Pozivajo k varnemu obisku gora in veliki previdnosti. Na nižjih predelih so poti večinoma prekrite z listjem, ki zelo drsi. Glede na nizke temperature so deli poti lahko tudi poledeneli. Višje v gorah pa je sneg, ki za slabše opremljene in neizkušene tudi predstavlja večje tveganje. Gibanje naj bo omejeno na območja znotraj občin in ob upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja korona virusa.

Škofjeloški policisti so v petek popoldan obravnavali občana, ki je na javnem kraju pod vplivom alkohola kršil javni red, v intervenciji policistov pa je s kršitvijo še nadaljeval. Zato je bil pridržan do streznitve. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Intervencijo s pridržanjem so škofjeloški policisti obravnavali tudi včeraj, ko je bila prijavljena kršitev v zasebnem prostoru.
V Žireh je včeraj zjutraj v stanovanjski hiši zagorelo na peči. Nastala je materialna škoda. Požar so pogasili gasilci. Zaradi vdihavanja dima sta bila stanovalca odpeljana na preventivni zdravniški pregled.
Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali devet prometnih nesreč. V eni se je v okolici Tržiča lažje poškodoval kolesar.
V Naklem je storilec iz objekta odtujil bakren material, v Spodnjih Gorjah pa sta bila na delovni zapori odtujena akumulatorja za delovanje semaforjev.
Gorenjski policisti so včeraj na območju Škofje Loke in Kranja poostreno nadzirali prepoved vožnje pod vplivom alkohola. Kontroliranih je  bilo preko 200 udeležencev, med stotimi preizkušenimi pa sta bila dva pod vplivom alkohola. Pri obeh je bil rezultat pod 0,52 mg/l alkohola. So pa policisti ugotovili več drugih kršitev prometnih pravil in izvedli 27 ukrepov proti udeležencem zaradi uporabe telefona med vožnjo, neuporabe varnostnega pasu in prehitre vožnje ter zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, poteka prometnega dovoljenja in zimske opreme. Enemu vozniku so vozilo zasegli zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pri enem pa so našli manjšo količino prepovedane droge. Policisti pozivajo k upoštevanju prometnih pravil.