Policisti bodo preko vikenda poostrili nadzor

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu z orodjem in lažjimi poškodbami delavca. Tuja krivda je izključena. Kranjski policisti pa danes obravnavajo nesrečo pri delu in poškodbe zaradi padca z gradbenega odra. Postopek še poteka.
Blejski policisti so včeraj obravnavali moškega, ki se je nedostojno vedel do občanov in policistov, bil je pod vplivom alkohola, s kršitvijo pa je nadaljeval tudi med intervencijo. Zato je bil pridržan do streznitve.

Preko vikenda bodo gorenjski policisti poostreno nadzirali upoštevanje prometnih pravil, varnosti na smučiščih in odlokov. Pričakuje se povečanje prometa ter obiska turističnih območij, smučišč in gora. Policisti pozivajo k varnim dejanjem ter odgovornim odločitvam. V vozilih naj ne bo vrednih stvari in tudi na domovih naj se izvajajo vsaj osnovni samozaščitni ukrepi zaradi možnih vlomov. Policisti bodo preko vikenda sodelovali tudi z lokalnimi skupnostmi, redarstvi in inšpekcijskimi službami.

Kranjski policisti so včeraj v dveh primerih obravnavali prijavo rabe pirotehnike na javnem kraju, ki je vznemirjala občane. Oseb niso izsledili. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k spoštovanju predpisov s področja pirotehničnih izdelkov in varni uporabi, pri kateri ne bo motenja javnega reda, ogrožanja in povzročanja škode.
Danes so gorenjski prometni policisti obravnavali prijavo vožnje v napačno smer po avtocesti iz smeri Podtabora proti Naklem. Do nesreče ni prišlo. Voznik ni bil izsleden. Potekajo aktivnosti za izsleditev udeleženca.
Do nadaljnjega se zaradi prihajajočih praznikov pričakuje močno povečan promet skozi predor Karavanke v smeri Slovenije in najkasneje po praznikih obratno v smeri Avstrije. Pričakovati je zastoje in zaradi varnosti občasno zapiranje predora. Obremenjen bo tudi
Ljubelj. Republika Avstrija jutri začne s poostreno Covid-19 kontrolo potnikov pri vstopu.