Policija merila hitrosti najhitrejši v naselju 74km/h na avtocesti pa kar 195km/h

V petek popoldan so Gorenjski policisti izvedli
poostren  nadzor  v  prometu in v nekaj urah ugotovili 18 kršitev prometnih pravil.  V  13  primerih  so  vozniki  prekoračili hitrost vožnje.

Najvišja prekoračitev  hitrosti  na  cesti zunaj naselja na omejitvi 90 km/h je bila 131 km/h, druga najvišja pa 123 km/h. Glede na kategorijo ceste gre obakrat za  visoki  prekoračitvi.

Policisti  so obravnavali tudi nepravilen prevoz tovora  in  dve  vožnji  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja.  Eden od udeležencev  brez  vozniškega  dovoljenja  je bil mladoletnik z mopedom, ki
policistom  ni  ustavil.  Registrsko  tablico  je imel zakrito, vozil pa je nevarno.  Policisti so ga izsledili in ga obravnavajo zaradi kršitve. Moped so mu zasegli in obvestili starše. Postopek še poteka.

Dan prej so poostren nadzor izvedli tudi prometni policisti sami. Z velikim izkoristkom  opreme  so poostreno nadzirali hitrost vožnje voznikov. Merili
so na gorenjski avtocesti, regionalni cesti Jesenice – Žirovnica, na Orehku v  Kranju,  v  Podtaboru  na glavni cesti proti Tržiču in na cesti Kranj – Labore. Ugotovili  so  48 prekoračitev hitrosti. V naselju je bil najvišja izmerjena hitrost 74 km/h, na avtocesti pa 195.

Glede na ugotovljeno bodo policisti z nadzori še nadaljevali so sporočili iz policijske uprave Kranj.