Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 212 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 92:

– 12 s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
– 30 s področja prometne varnosti, od tega 12 o prometni nesreči z materialno škodo;
– 18 s področja javnega reda in miru, od tega 10 o kršitvi na javnem kraju in trije o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali dve osebi;
– 12 o dogodkih, od tega eden o nesreči pri delu, o pogrešani osebi in trije o povoženi divjadi.

Škofjeloški policisti so bili v petek nekaj pred 10. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Storilec je v notranjost nasilno vstopil skozi vrata. Prilastil si je denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tržiški policisti so bili v petek okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Tržič-Podtabor. 59-letni voznik je na omenjeni relaciji z avtomobilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat pravilno pripeljal voznik avtodoma. S prednjim levim delom avtomobila je trčil v prednji levi del avtodoma. Na kraju je bilo zdravstveno osebje in gasilci. Sopotnica v avtodomu je bila z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo na preventivni pregled in ni bila telesno poškodovana. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek. Cesta je bila v času ogleda zaprta.

Gorenjski prometniki so imeli v četrtek nekaj pred 12. uro na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, v postopku tujega voznika tovornega vozila, ki je vozil pod vplivom prepovedane droge. Hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedane droge v organizmu je pokazal prisotnost na kokain in kanabis. Z obdolžilnim predlogom je bil tuj voznik priveden v takojšnji postopek k sodnici pristojnega okrajnega sodišča, ki mu je izrekla globo 1.200 evrov in ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije.

Kranjski policisti so v soboto nekaj čez 18. uro obravnavali 57-letnega moškega, ki se je na javnem kraju nedostojno vedel do druge osebe. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in se je nedostojno vedel tudi do njih. Zanj so odredili pridržanje do 12 ur in vodijo prekrškovni postopek.

Pogrešan otrok, o katerem smo obveščali v petek, je bil najden.

Škofjeloški policisti so bili v petek nekaj pred 13. uro obveščeni o nesreči pri delu v enem izmed podjetij. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 37-letna delavka upravljala prenos bremena na višini z ročnim viličarjem. Med prenosom je tovor z višine padel na tla in pri tem telesno poškodoval drugo delavko. Na kraju je poškodovani prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Obveščen je bil delovni inšpektor. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah delovne nesreče in vodijo postopek.

Spletno uredništvo,

Naslovna slika je simbolična.